Rozmaringos, narancsos csirkecomb vele sült édesburgonyával: mind a tíz ujjadat megnyalod utána
A rozmaringos, narancsos csirkecomb egyszerre édes és sós, ráadásul a köretet is elkészítheted a hússal együtt.
Télen sem lehet ellenállni a mediterrán fogásoknak! A különleges ízesítéssel az egyszerű csirkecombot is könnyen feldobhatod, márpedig a zöldfűszerek jól illenek a húshoz. A narancsos és a mézes pácnak köszönhetően a csirke biztosan nem szárad ki a sütőben.
Rozmaringos, narancsos csirkecomb
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb alsó vagy felső
- 4 dkg édesburgonya
- 2 db narancs
- 2 evőkanál méz
- 4 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál szárított kakukkfű
- 0.5 teáskanál szárított oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, és sózd be. A mézet keverd el egy narancs kifacsart levével, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és oregánóval. Locsold meg vele a combokat. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Pácolás után rakd át a combokat zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd melléjük a meghámozott, darabokra vágott édesburgonyát, a felkarikázott narancsot és a rozmaringágakat. Öntsd le a maradék páclével. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Ha a hús puha, könnyen beleszalad a hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
A csirkecombot tejszínes szószban, póréhagymával is megsütheted. A hús fantasztikusan omlós, szaftos lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció