Fokhagymás-rozmaringos kacsacomb

Ropogós és omlós

Bár a fokhagymás-rozmaringos kacsacomb időigényes fogás, neked nem lesz vele sok teendőd.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel még a tapasztalatlan szakácsok is nagy sikert aratnak. A rozmaringos kacsacomb különleges és pikáns. Kínálj mellé krumpligombócot vagy pürét és párolt káposztát. A megmaradt kacsazsírt pedig ne dobd ki, kenyérre kenve fantasztikus.

Rozmaringos kacsacomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 pecsenye kacsacomb
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat mosd meg, ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el. A bőrét irdald, azaz vagdosd be. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal, a rozmaringgal, és kend be vele a combokat. Lefedve tedd legalább egy órára a hűtőbe, de akár egy éjszakán át is a pácban maradhatnak. Ezt követően rendezd a húsokat egy kacsazsírral vékonyan kikent tepsibe, a bőrös felükkel lefelé. Rakd a combok mellé a feldarabolt vöröshagymát és a fokhagymát.

Fóliával fedd le a tepsit, majd told 170 fokra előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül másfél órán keresztül. A combokat félidőben fordítsd meg, és folyamatosan locsold a pecsenyelével. Ellenőrizd, hogy a hús megpuhult-e. Szúrj bele egy vékony, hegyes kést. Ha az könnyedén áthatol rajta, vedd 200 fokra a sütőt, és pirítsd meg 20-30 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük