Fokhagymás-rozmaringos kacsacomb
Bár a fokhagymás-rozmaringos kacsacomb időigényes fogás, neked nem lesz vele sok teendőd.
Ezzel még a tapasztalatlan szakácsok is nagy sikert aratnak. A rozmaringos kacsacomb különleges és pikáns. Kínálj mellé krumpligombócot vagy pürét és párolt káposztát. A megmaradt kacsazsírt pedig ne dobd ki, kenyérre kenve fantasztikus.
Rozmaringos kacsacomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 pecsenye kacsacomb
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 dl olívaolaj
- 1 evőkanál só
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A kacsacombokat mosd meg, ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el. A bőrét irdald, azaz vagdosd be. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal, a rozmaringgal, és kend be vele a combokat. Lefedve tedd legalább egy órára a hűtőbe, de akár egy éjszakán át is a pácban maradhatnak. Ezt követően rendezd a húsokat egy kacsazsírral vékonyan kikent tepsibe, a bőrös felükkel lefelé. Rakd a combok mellé a feldarabolt vöröshagymát és a fokhagymát.
Fóliával fedd le a tepsit, majd told 170 fokra előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül másfél órán keresztül. A combokat félidőben fordítsd meg, és folyamatosan locsold a pecsenyelével. Ellenőrizd, hogy a hús megpuhult-e. Szúrj bele egy vékony, hegyes kést. Ha az könnyedén áthatol rajta, vedd 200 fokra a sütőt, és pirítsd meg 20-30 perc alatt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció