Fokhagymás-rozmaringos kacsacomb
Bár a fokhagymás-rozmaringos kacsacomb időigényes fogás, neked nem lesz vele sok teendőd.
Ezzel még a tapasztalatlan szakácsok is nagy sikert aratnak. A rozmaringos kacsacomb különleges és pikáns. Kínálj mellé krumpligombócot vagy pürét és párolt káposztát. A megmaradt kacsazsírt pedig ne dobd ki, kenyérre kenve fantasztikus.
Rozmaringos kacsacomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 pecsenye kacsacomb
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 dl olívaolaj
- 1 evőkanál só
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A kacsacombokat mosd meg, ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el. A bőrét irdald, azaz vagdosd be. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal, a rozmaringgal, és kend be vele a combokat. Lefedve tedd legalább egy órára a hűtőbe, de akár egy éjszakán át is a pácban maradhatnak. Ezt követően rendezd a húsokat egy kacsazsírral vékonyan kikent tepsibe, a bőrös felükkel lefelé. Rakd a combok mellé a feldarabolt vöröshagymát és a fokhagymát.
Fóliával fedd le a tepsit, majd told 170 fokra előmelegített sütőbe. Süsd körülbelül másfél órán keresztül. A combokat félidőben fordítsd meg, és folyamatosan locsold a pecsenyelével. Ellenőrizd, hogy a hús megpuhult-e. Szúrj bele egy vékony, hegyes kést. Ha az könnyedén áthatol rajta, vedd 200 fokra a sütőt, és pirítsd meg 20-30 perc alatt.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció