Tepsiben sült rozmaringos, fokhagymás tarja: szaftos és omlós
Ha van egy kis időd, a tarját sütés előtt érdemes órákon át pácolni. A fokhagyma és a rozmaring csodás ízt ad neki.
A tarja az egyik leghálásabb alapanyag, mert sokféle módon felhasználhatod. Nem túl száraz, és nem is igazán zsíros. Egy jó pác sokat dob rajta, így a fokhagyma és a rozmaring is kiváló ízesítő lehet. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor rágós lesz, és kiszárad.
Rozmaringos, fokhagymás tarja
Hozzávalók
- 60 dkg tarja
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 teáskanál koriander aprított
- 0.5 dl fehérbor
- só
- bors
- zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tarját vágd másfél centi vastag szeletekre, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Dörzsöld be egy gerezd fokhagymával, szórd meg rozmaringgal, korianderrel, majd hagyd legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják. A tepsit kend ki zsírral, fektesd bele a hússzeleteket, és dobd melléjük a maradék fokhagymát. Locsold meg a borral, és fóliázd le.
Told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon bő egy órát. Közben fordítsd át a húst. Amennyiben szükséges, locsolj rá vizet is. Amikor a tarja már puha, vedd le a fóliát, majd tedd vissza a sütőbe, és pirítsd körülbelül 10-15 percig.
Kínálj a tarja mellé fokhagymás, zöldfűszeres krumplit. A titka az egyszerűségében rejlik.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció