Tepsiben sült rozmaringos, fokhagymás tarja: szaftos és omlós

Ha van egy kis időd, a tarját sütés előtt érdemes órákon át pácolni. A fokhagyma és a rozmaring csodás ízt ad neki.

Rozmaringos, fokhagymás tarja

A tarja az egyik leghálásabb alapanyag, mert sokféle módon felhasználhatod. Nem túl száraz, és nem is igazán zsíros. Egy jó pác sokat dob rajta, így a fokhagyma és a rozmaring is kiváló ízesítő lehet. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor rágós lesz, és kiszárad.  

Rozmaringos, fokhagymás tarja

Hozzávalók

  • 60 dkg tarja
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 teáskanál koriander aprított
  • 0.5 dl fehérbor
  • bors
  • zsír a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tarját vágd másfél centi vastag szeletekre, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Dörzsöld be egy gerezd fokhagymával, szórd meg rozmaringgal, korianderrel, majd hagyd legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják. A tepsit kend ki zsírral, fektesd bele a hússzeleteket, és dobd melléjük a maradék fokhagymát. Locsold meg a borral, és fóliázd le. 

Told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon bő egy órát. Közben fordítsd át a húst. Amennyiben szükséges, locsolj rá vizet is. Amikor a tarja már puha, vedd le a fóliát, majd tedd vissza a sütőbe, és pirítsd körülbelül 10-15 percig.  
Kínálj a tarja mellé fokhagymás, zöldfűszeres krumplit. A titka az egyszerűségében rejlik. 

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük