Mennyei rozmaringos édesburgonya sütőben sütve: kívül ropogós, belül puha
Egyszerre édes és sós, ráadásul a sült, rozmaringos édesburgonya nem tocsog az olajban.

rozmaringos-edesurgonya-recept
Ez is érdekelhet

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Fogyassz hazai prémium tejterméket! (x)

Sasszemkezelés: a magyar zenészek is ezt választják (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

20 perc teljes testre ható otthoni edzés: most ne hagyd ki a mozgást »

Gyönyörű lesz: így csempészd be majd az év színét az esküvői dekorációba »

Az Instagram népszerű trollja manökenként is vicces: Celeste Barber szétpózolta a divatbemutatót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

 

Az édesburgonya az egyik legsokoldalúbb alapanyag a konyhában. Csodálatos főzve és sütve, különböző zöldfűszerekkel. Rengeteg érv szól mellette, magas az antioxidáns- és a rosttartalma, sok benne a C- és a D-vitamin, stabilizálja a vércukorszintet. Nem mellesleg sokkal egészségesebb, ha sütőben sütöd. Rakj mellé lila hagymát is!

Rozmaringos édesburgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg édesburgonya
  • 1 db lila hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 teáskanál friss rozmaring
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Az édesburgonyát pucold meg, és vágd kisebb kockákra. Rakd egy nagy tálba, locsold meg olívaolajjal, szórd meg rozmaringgal, sóval és borssal. Kézzel forgasd össze, figyelj, hogy mindenhova kerüljön a fűszeres keverékből. 


Rendezd el a sütőpapíron, tedd mellé a feldarabolt lila hagymát. Arra ügyelj, hogy ne fedjék egymást a zöldségszeletek. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd 25 percig, vagy amíg meg nem puhul. Ezt követően pirítsd magasabb hőfokon még pár percig. 
Az édesburgonya juharszirupos mázban is kitűnő. A ragacsos máztól még izgalmasabb. 

Ezt is szeretjük