Omlós rozmaringos csirkenyárs - Ha így készíted, nem szárad ki a hús

A grillezett csirkenyárs rozmaringos páccal is ellenállhatatlanul finom.

Rozmaringos csirkenyárs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen grillezel, biztosan próbáltad már a csirkenyársat is, ami rozmaringos páccal készítve is nagyon finom. Arra ügyelj, hogy a húst nagyjából egyforma méretű kockákra vágd fel.

Rozmaringos csirkenyárs

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd egyforma kockákra, és sózd be. Az olajat keverd össze a rozmaringgal, a fokhagymaporral és a borssal, forgasd meg benne a húskockákat, és pihentesd a hűtőben fél órát. Ennyi elég neki, hogy az ízek lejussanak a belsejébe, és a pác fellazítsa a rostokat. A pihentetési idő leteltével a csirkedarabokat halászd ki a pácból, húzd őket nyársra, tedd forró, megolajozott grillrácsra, és tíz-tizenöt perc alatt süsd őket omlósra.

Nagyon jól megy hozzá a behűtött majonézes-joghurtos kukoricasaláta.

Krémes majonézes kukoricasaláta joghurttal lágyítva – Isteni köret sültek mellé

Pillanatok alatt összeállíthatod ezt az isteni salátát, amelyhez biztos, hogy van otthon minden, a kukorica igazi jolly joker minden évszakban.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük