Omlós rozmaringos csirkenyárs - Ha így készíted, nem szárad ki a hús
A grillezett csirkenyárs rozmaringos páccal is ellenállhatatlanul finom.
Ha szívesen grillezel, biztosan próbáltad már a csirkenyársat is, ami rozmaringos páccal készítve is nagyon finom. Arra ügyelj, hogy a húst nagyjából egyforma méretű kockákra vágd fel.
Rozmaringos csirkenyárs
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd egyforma kockákra, és sózd be. Az olajat keverd össze a rozmaringgal, a fokhagymaporral és a borssal, forgasd meg benne a húskockákat, és pihentesd a hűtőben fél órát. Ennyi elég neki, hogy az ízek lejussanak a belsejébe, és a pác fellazítsa a rostokat. A pihentetési idő leteltével a csirkedarabokat halászd ki a pácból, húzd őket nyársra, tedd forró, megolajozott grillrácsra, és tíz-tizenöt perc alatt süsd őket omlósra.
Nagyon jól megy hozzá a behűtött majonézes-joghurtos kukoricasaláta.
Krémes majonézes kukoricasaláta joghurttal lágyítva – Isteni köret sültek mellé
Pillanatok alatt összeállíthatod ezt az isteni salátát, amelyhez biztos, hogy van otthon minden, a kukorica igazi jolly joker minden évszakban.
Elolvasom- rozmaring
- csirkemell
- húsételek
- grillezett csirkemell
- sült csirkenyárs
- rozmaringos csirkenyárs
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció