Omlós rozmaringos csirkenyárs - Ha így készíted, nem szárad ki a hús
A grillezett csirkenyárs rozmaringos páccal is ellenállhatatlanul finom.
Ha szívesen grillezel, biztosan próbáltad már a csirkenyársat is, ami rozmaringos páccal készítve is nagyon finom. Arra ügyelj, hogy a húst nagyjából egyforma méretű kockákra vágd fel.
Rozmaringos csirkenyárs
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd egyforma kockákra, és sózd be. Az olajat keverd össze a rozmaringgal, a fokhagymaporral és a borssal, forgasd meg benne a húskockákat, és pihentesd a hűtőben fél órát. Ennyi elég neki, hogy az ízek lejussanak a belsejébe, és a pác fellazítsa a rostokat. A pihentetési idő leteltével a csirkedarabokat halászd ki a pácból, húzd őket nyársra, tedd forró, megolajozott grillrácsra, és tíz-tizenöt perc alatt süsd őket omlósra.
Nagyon jól megy hozzá a behűtött majonézes-joghurtos kukoricasaláta.
- rozmaring
- csirkemell
- húsételek
- grillezett csirkemell
- sült csirkenyárs
- rozmaringos csirkenyárs
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept