Ízletes és omlós rozmaringos csirkemell: alig van vele munka
Ez nem egyszerű sült csirkemell, a fűszerezéstől fantasztikussá válik! A rozmaring, a citrom és a fokhagyma kellemes összhangba kerülnek egymással a sütőben.

rozmaringos-csirkemell
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne tegyél többé száraz csirkemellet az asztalra! Ettől a páctól omlósabb, szaftosabb lesz a hús, ezért érdemes benne pihentetni néhány órát. A citromtól nem kell tartanod, kellemesen fanyarrá teszi a húst. Nagyon könnyen elkészíthető recept, de ez semmit sem von le az élvezeti értékéből! 

Rozmaringos csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 2 ág rozmaring
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 db citrom
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, majd törölgesd szárazra. Ha nem szereted a bőrét, távolítsd el. Az olívaolajat keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával és egy teáskanál rozmaringgal. A csirkemelleket kend be az olajos-citromos keverékkel, ha teheted, rakd legalább egy-két órára a hűtőbe, hogy jól átjárják a fűszerek.

Rendezd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, öntsd rá a maradék páclét. Mehet még a csirkemellek köré rozmaring, a bazsalikom és citromkarika. Önts a hús alá kevés vizet, fedd le fóliával, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
A spenótos csirke is fenséges főfogás, főleg parmezános szószban sütve. 

Ezt is szeretjük