Ízletes és omlós rozmaringos csirkemell: alig van vele munka
Ez nem egyszerű sült csirkemell, a fűszerezéstől fantasztikussá válik! A rozmaring, a citrom és a fokhagyma kellemes összhangba kerülnek egymással a sütőben.
Ne tegyél többé száraz csirkemellet az asztalra! Ettől a páctól omlósabb, szaftosabb lesz a hús, ezért érdemes benne pihentetni néhány órát. A citromtól nem kell tartanod, kellemesen fanyarrá teszi a húst. Nagyon könnyen elkészíthető recept, de ez semmit sem von le az élvezeti értékéből!
Rozmaringos csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 2 ág rozmaring
- 1 ág bazsalikom
- 1 db citrom
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, majd törölgesd szárazra. Ha nem szereted a bőrét, távolítsd el. Az olívaolajat keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával és egy teáskanál rozmaringgal. A csirkemelleket kend be az olajos-citromos keverékkel, ha teheted, rakd legalább egy-két órára a hűtőbe, hogy jól átjárják a fűszerek.
Rendezd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, öntsd rá a maradék páclét. Mehet még a csirkemellek köré rozmaring, a bazsalikom és citromkarika. Önts a hús alá kevés vizet, fedd le fóliával, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
A spenótos csirke is fenséges főfogás, főleg parmezános szószban sütve.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept