Rozmaringos, citromos sült csirkecombok: csodaszép, ropogós bőrrel
Ha szívesen kísérletezgetsz otthon a fűszerekkel, akkor ideje, hogy kipróbáld a rozmaringos, citromos csirkecombokat. Olyan finom, hogy a jövőben gyakran el fogod készíteni. Tudd le egyúttal a köretkészítést is, pakolj a tepsibe krumplit.
Rozmaringos, citromos csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkecomb
- 7 dkg vaj
- 3 ág rozmaring
- 1 citrom
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A combokat mosd meg, és papírtörlővel törölgesd meg. A sót, a borsot, az ételízesítőt, a pirospaprikát keverd össze az olvasztott vajjal, majd jól dörzsöld be vele a húst, a csirke bőre alá is feltétlenül nyúlj be. Rendezd a combokat egy vajjal kikent tepsibe, és rakd a hús köré a darabokra vágott citromot és a rozmaringot.
Fedd le alufóliával, és told az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 35 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 15 percig. Közben locsold meg a saját szaftjával vagy száraz fehérborral. Így nem szárad ki, fényes és szép aranybarna színű lesz.
- citrom
- tejmentes
- húsételek
- csirke
- sült csirkecomb
- rozmaringos csirkecomb
- rozmaring
- rozmaringos-citromos csirkecomb
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció