Rozmaringos, citromos sült csirkecombok: csodaszép, ropogós bőrrel

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen kísérletezgetsz otthon a fűszerekkel, akkor ideje, hogy kipróbáld a rozmaringos, citromos csirkecombokat. Olyan finom, hogy a jövőben gyakran el fogod készíteni. Tudd le egyúttal a köretkészítést is, pakolj a tepsibe krumplit.

15769815 23102cf56a9edf505692edf74ca6e46e wm

Rozmaringos, citromos csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkecomb
  • 7 dkg vaj
  • 3 ág rozmaring
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A combokat mosd meg, és papírtörlővel törölgesd meg. A sót, a borsot, az ételízesítőt, a pirospaprikát keverd össze az olvasztott vajjal, majd jól dörzsöld be vele a húst, a csirke bőre alá is feltétlenül nyúlj be. Rendezd a combokat egy vajjal kikent tepsibe, és rakd a hús köré a darabokra vágott citromot és a rozmaringot.

Fedd le alufóliával, és told az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 35 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 15 percig. Közben locsold meg a saját szaftjával vagy száraz fehérborral. Így nem szárad ki, fényes és szép aranybarna színű lesz.

15769819 47b111817f9391ddfc80a8503ffd1392 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük