Rozmaringos, citromos sült csirkecombok: csodaszép, ropogós bőrrel

Rozmaringos, citromos sült csirkecombok: csodaszép, ropogós bőrrel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen kísérletezgetsz otthon a fűszerekkel, akkor ideje, hogy kipróbáld a rozmaringos, citromos csirkecombokat. Olyan finom, hogy a jövőben gyakran el fogod készíteni. Tudd le egyúttal a köretkészítést is, pakolj a tepsibe krumplit.

Rozmaringos, citromos csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkecomb
  • 7 dkg vaj
  • 3 ág rozmaring
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A combokat mosd meg, és papírtörlővel törölgesd meg. A sót, a borsot, az ételízesítőt, a pirospaprikát keverd össze az olvasztott vajjal, majd jól dörzsöld be vele a húst, a csirke bőre alá is feltétlenül nyúlj be. Rendezd a combokat egy vajjal kikent tepsibe, és rakd a hús köré a darabokra vágott citromot és a rozmaringot.

Fedd le alufóliával, és told az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 35 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 15 percig. Közben locsold meg a saját szaftjával vagy száraz fehérborral. Így nem szárad ki, fényes és szép aranybarna színű lesz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük