Rozmaringos, citromos sült csirkecombok: csodaszép, ropogós bőrrel

Rozmaringos, citromos sült csirkecombok: csodaszép, ropogós bőrrel
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Nőies szettek esős nyári napokra: jobb kedvre derítenek, ha rossz az idő »

Ettől a tornától teljesen átváltozik a tested: alakformálás otthon »

Ne a hajadhoz, a bőröd színéhez válassz vörös rúzst: megmutatjuk, melyik illik hozzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szívesen kísérletezgetsz otthon a fűszerekkel, akkor ideje, hogy kipróbáld a rozmaringos, citromos csirkecombokat. Olyan finom, hogy a jövőben gyakran el fogod készíteni. Tudd le egyúttal a köretkészítést is, pakolj a tepsibe krumplit.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 csirkecomb
  • 7 dkg vaj
  • 3 ág rozmaring
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A combokat mosd meg, és papírtörlővel törölgesd meg. A sót, a borsot, az ételízesítőt, a pirospaprikát keverd össze az olvasztott vajjal, majd jól dörzsöld be vele a húst, a csirke bőre alá is feltétlenül nyúlj be. Rendezd a combokat egy vajjal kikent tepsibe, és rakd a hús köré a darabokra vágott citromot és a rozmaringot.

Fedd le alufóliával, és told az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 35 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 15 percig. Közben locsold meg a saját szaftjával vagy száraz fehérborral. Így nem szárad ki, fényes és szép aranybarna színű lesz.

Ezt is szeretjük