Rozmaringos, citromos sült csirkecombok: csodaszép, ropogós bőrrel

Rozmaringos, citromos sült csirkecombok: csodaszép, ropogós bőrrel
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Farmerek nőiesen: így viseld a legmenőbb fazonokat nyár végén »

Mindig mesés a sminkje és a frizurája: szépségtippek Lucy Boyntontól »

Lenny Kravitz lánya a dögös rúzsokra esküszik: az Yves Saint Laurent-t inspirálta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szívesen kísérletezgetsz otthon a fűszerekkel, akkor ideje, hogy kipróbáld a rozmaringos, citromos csirkecombokat. Olyan finom, hogy a jövőben gyakran el fogod készíteni. Tudd le egyúttal a köretkészítést is, pakolj a tepsibe krumplit.

Rozmaringos, citromos csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 csirkecomb
  • 7 dkg vaj
  • 3 ág rozmaring
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A combokat mosd meg, és papírtörlővel törölgesd meg. A sót, a borsot, az ételízesítőt, a pirospaprikát keverd össze az olvasztott vajjal, majd jól dörzsöld be vele a húst, a csirke bőre alá is feltétlenül nyúlj be. Rendezd a combokat egy vajjal kikent tepsibe, és rakd a hús köré a darabokra vágott citromot és a rozmaringot.

Fedd le alufóliával, és told az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 35 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 15 percig. Közben locsold meg a saját szaftjával vagy száraz fehérborral. Így nem szárad ki, fényes és szép aranybarna színű lesz.

Ezt is szeretjük