Egészben sült, rozmaringos, citromos csirke: a legtöbben ezeket a hibákat követik el sütés közben
A rozmaringos sült csirke néhány praktikával igazán omlós, szaftos lesz, a bőre pedig ropogós.

Egészben sült, rozmaringos, citromos csirke: a legtöbben ezeket a hibákat követik el sütés közben
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rozmaringos, citromos, sült csirke kiadós, tökéletes hétvégi ebéd. Jól jön, ha nagy a család, esetleg vendégeket vársz. Szinte mindenkivel előfordult már, hogy a csirke kiszáradt sütés közben. Sztárszakácsok szerint ezt könnyű elkerülni, ha előbb pirítod, majd utána puhítod a húst. A visszamaradt szaftot ne dobd ki, tökéletes tunkolni. 

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 10 dkg vaj
  • 3 ág friss rozmaring
  • 1 db citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, majd alaposan csepegtesd le, és papírtörlővel törölgesd teljesen szárazra a bőrét. Különben nem lesz jó ropogós. Kívül-belül sózd be, szórd meg borssal, az üregébe rakj egy citromot, rozmaring- és kakukkfűágat. Ha tepsiben sütöd, érdemes összekötni a lábakat, hogy ne terüljön szét. A vajat olvaszd fel, és mindenhol masszírozd be vele a csirkét.

Rakd egy zsírral kikent tepsibe, és önts alá fehérbort. Előbb süsd a csirkét 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 50-60 percig. A sütési idő a hús nagyságtól függően változhat. Közben érdemes locsolgatni. Biztosan átsült a csirke, ha a combjából tiszta lé folyik ki. Tálalás előtt pihentesd 15 percig, hogy szépen tudd szeletelni. 

Ezt is szeretjük