Rozmaringos csirkecomb barackkal sütve: egyszerre sós és édes
A lédús őszibarack nem csak sütikbe finom, a csirkecombokat is feldobhatod vele.
Ha kedveled a hús-gyümölcs párosítást, a barackkal sütött csirkecombokat is feltétlenül tervezd be a menübe! A mézes, fűszeres pác fenségessé varázsolja a fogást. Alsó, felső és egész combokat is pakolhatsz a tepsibe. Sőt, a húst akár grillen is sütheted.
Rozmaringos, barackos csirkecomb
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 3 db őszibarack
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg az esetleges szőröktől, mosd meg, papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet. A bőrüket óvatosan lazítsd fel, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze mézzel, borssal, zúzott fokhagymával, csipkedj bele rozmaringot, és kend be vele a csirkecombokat. Ha teheted, pácold egy-két órát lefedve a hűtőben.
A meghámozott őszibarackot vágd kisebb darabokra. A csirkecombokat rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Rakj a hús mellé gyümölcsöt, kakukkfüvet, és tedd mellé a maradék rozmaringot. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. A vége felé vedd le a fóliát, hogy a combok megpiruljanak. Ha a hús puha, könnyen belemegy a hegyes kés, kiveheted a hűtőből.
Az egytepsis citromos csirkecomb is jólesik forró nyári napokon.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció