Filléres, ropogós gombafasírt: fehérjében gazdag recept húsmentes napokra
Gombából nagyon finom, laktató és olcsó húsmentes fasírtot készíthetsz.

A gombafasírt olcsó és nagyon finom recept arra az esetre, ha valamilyen zöldségfasírthoz hasonlót tennél az asztalra. A gombákat felesleges meghámozni, viszont alaposan mosd meg őket, hogy ne maradjon rajtuk semmi szennyeződés. Tálalhatod majonézes salátával, krumplival vagy párolt rizzsel.
Ropogós gombafasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csiperke gomba
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, és olajon, serpenyőben párold üvegesre. Amíg sül, a gombát alaposan mosd meg, szeleteld fel, és add a puha hagymához. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és süsd addig, amíg a keletkezett lé elfő alóla. Ekkor adj hozzá zúzott fokhagymát, apróra vágott, friss petrezselymet, és hagyd kihűlni.
A kihűlt gombát tedd egy tálba. Üsd hozzá a tojást, majd kanalanként adagolj bele annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj.
Egy tiszta serpenyőben hevíts kevés olajat. A gombás keverékből formázz lepényeket, és oldalanként két-három perc alatt pirítsd őket ropogósra.
A gombafejeket fűszeres sajttal is megtöltheted, így szintén húsmentes, mégis nagyon laktató fogást varázsolhatsz belőle.
Fűszeres sajttal töltött gomba: ellenállhatatlanul finom
A mutatós gombafalatokkal nem lesz sok munkád. A finomság szuper előétel, és köretként is kínálható.
ElolvasomKép: NoirChocolate / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció