Római stílusú házi pizza tepsiben sütve: jó sok kolbásszal pakold meg a tetejét

A római stílusú pizza tepsiben készül, a tésztája vastag, levegős, és hihetetlenül laktató.

Római pizza házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak, akik a római, mások a nápolyi stílusú pizzára esküsznek, de a legtöbb embernek mindkét fajta ízlik. A római elkészítése kicsit egyszerűbb, így otthon is bátran nekiállhatsz. Arra figyelj, hogy búzalisztből nem lesz az igazi, kenyér- vagy pizzalisztet használj hozzá.

Római pizza házilag

Hozzávalók 6 szelethez

A tésztához:

  • 55 dkg pizzaliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 4 evőkanál olívaolaj + a tepsi kikenéséhez
  • 3.5 dl langyos víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál

A tetejére:

  • 30 dkg mozzarella
  • 25 dkg paradicsompüré
  • 10 dkg kolbász
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a cukrot, és egyik oldalára az élesztőt, másikra a sót - hogy ne találkozzanak -, majd az olajat és a vizet is. Kézzel dagaszd ki. Akkor megfelelő, ha az edény falától elválik, és nem ragacsos. A tésztát egyengesd el egy kiolajozott tepsiben. Óvatosan húzd szét a széleit, amennyire lehet, majd takard le, és nagyjából 45 perc alatt keleszd a duplájára.

 

Amíg a tészta kel, állítsd össze a szószt. A paradicsompürét öntsd egy kis lábosba, add hozzá a cukrot, a bazsalikomot, az oregánót, a fokhagymaport és a sót, és kis lángon húsz perc alatt forrald össze. A kolbászt karikázd fel, a sajtot pedig reszeld le. A közben megkelt tészta széleit húzd szét a tepsi széléig. Kend meg a szósszal, oszd el rajta a kolbászt és a reszelt sajtot, és 250 fokos sütőben 12-15 perc alatt süsd készre a pizzát.

Akár bagettből is készíthetsz pizzához hasonló ízletesvacsorát.

Pizzaélmény villámgyorsan: bagett az alapja, és bármi kerülhet rá

Ha nincs kedved a pizzatésztával bíbelődni, megkímélnéd magad a dagasztás és kelesztés folyamatától, használj alapnak bagettet, hidd el, isteni lesz ez a gyors megoldás.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük