Kukoricás rizzsel töltött sült paradicsom 300 kalória alatt
A rizzsel töltött paradicsomot fogyókúrázók is bátran ehetik.
Tedd változatossá a nyári étkezést a rizzsel töltött paradicsommal. Ha ízletesen készíted, senki sem hagy majd belőle a tányérján. Akkor igazán finom, ha sütés előtt beteszed a megtöltött paradicsomokat a hűtőbe fél órára, hogy az ízek összeérjenek! A rizses massza tetejére reszelt sajtot is szórhatsz.

Rizzsel töltött paradicsom
Hozzávalók 4 személyre
- 1 zacskó gyorsrizs
- 4 paradicsom
- fél bögre borsó
- fél bögre kukorica
- 1 póréhagyma
- 1 teáskanál ételízesítő
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A rizst készítsd el a hagyományos módon. A főzőlébe dobhatsz ételízesítőt és sót is. Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon futtasd meg, rakd hozzá a borsót és a kukoricát, majd párold néhány percig. Keverd hozzá a megfőtt, puha rizst. Ízesítsd sóval, borssal, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
A paradicsomot jól mosd meg, majd csepegtesd le. A tetejét vágd le úgy, hogy sapkaként vissza lehessen tenni. Vájd ki evőkanállal a belsejét, töltsd meg a rizses keverékkel, és helyezd rá a sapkát. Rakd egy tűzálló tálba. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Akkor jó, ha a bőre ráncos, de nem túl puha.
