Rizses lecsó kolbásszal és szalonnával, ahogy a sztárszakács készíti
Az egyszerű és ezerarcú lecsó nyáron kihagyhatatlan. Havas Dóra receptjével pedig tökéletes lesz.

Rizses lecsó kolbásszal és szalonnával, ahogy a sztárszakács készíti
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Paradicsom, paprika, vöröshagyma és egy kis szalonna. A négy alapanyagról talán nincs is olyan magyar ember, akinek ne a lecsó ugrana be. Bár balkáni eredetű ételről van szó, mégis a hazai gasztronómia alappilléreként tartják számon ezt a kedvelt fogást, amelynek egyszerűsége még a legnagyobb gasztroőrülteket is megihleti. Köztük Havas Dórát is, aki számtalan receptet tartogat a tarsolyában, a lilafuge.hu-n pedig meg is osztja kedvenceit.

Rizses lecsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg puha füstölt kolbász
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 6 db lecsópaprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 l paradicsomlé
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 teáskanál őrölt kömény
  • 0.5 teáskanál frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat forrázd le, a héjukat húzd le, majd vágd falatnyi darabokra. A szalonnát kockázd fel, a kolbászt szeld karikákra. Egy nagyobb, fedeles serpenyőben izzaszd meg őket. Amikor a kolbász zsírja kisül, szedd ki a kolbászkarikákat, és tedd félre. Dobd a serpenyőbe a felszeletelt hagymát és fokhagymát, párold őket félpuhára, majd add hozzá a feldarabolt paradicsomot is.

 

Addig főzd, amíg levet ereszt, majd tedd hozzá a karikára vágott paprikát, a fűszereket és a rizst. Keverd össze, öntsd fel a paradicsomlével, és fedő alatt főzd puhára a rizst. Amikor megfő, keverd hozzá a kolbászkarikákat. Azonnal tálald.

Ezt is szeretjük