Rizses lecsó kolbásszal és szalonnával, ahogy a sztárszakács készíti
Az egyszerű és ezerarcú lecsó nyáron kihagyhatatlan. Havas Dóra receptjével pedig tökéletes lesz.

Rizses lecsó kolbásszal és szalonnával, ahogy a sztárszakács készíti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Paradicsom, paprika, vöröshagyma és egy kis szalonna. A négy alapanyagról talán nincs is olyan magyar ember, akinek ne a lecsó ugrana be. Bár balkáni eredetű ételről van szó, mégis a hazai gasztronómia alappilléreként tartják számon ezt a kedvelt fogást, amelynek egyszerűsége még a legnagyobb gasztroőrülteket is megihleti. Köztük Havas Dórát is, aki számtalan receptet tartogat a tarsolyában, a lilafuge.hu-n pedig meg is osztja kedvenceit.

Rizses lecsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg puha füstölt kolbász
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 6 db lecsópaprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 l paradicsomlé
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 teáskanál őrölt kömény
  • 0.5 teáskanál frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat forrázd le, a héjukat húzd le, majd vágd falatnyi darabokra. A szalonnát kockázd fel, a kolbászt szeld karikákra. Egy nagyobb, fedeles serpenyőben izzaszd meg őket. Amikor a kolbász zsírja kisül, szedd ki a kolbászkarikákat, és tedd félre. Dobd a serpenyőbe a felszeletelt hagymát és fokhagymát, párold őket félpuhára, majd add hozzá a feldarabolt paradicsomot is.

 

Addig főzd, amíg levet ereszt, majd tedd hozzá a karikára vágott paprikát, a fűszereket és a rizst. Keverd össze, öntsd fel a paradicsomlével, és fedő alatt főzd puhára a rizst. Amikor megfő, keverd hozzá a kolbászkarikákat. Azonnal tálald.

Ezt is szeretjük