A rigójancsi receptje: tudod, ki volt a névadó?
Ha nem, most megtudhatod: Rigó János cigányprímás a szerelmének készíttetett süteményt, ami azóta minden cukrászda kedvence.
Rigó János prímás és a korábbi hercegné, Ward Klára szerelmének emléke valószínűleg örökké - vagy legalábbis sokáig - fennmarad, hiszen a csokis sütemény népszerűsége az évtizedek alatt nem lanyhult egy szemernyit sem.
Ha a csokiréteget a tetejére már túlzásnak érzed, azt akár le is hagyhatod, úgy is nagyon finom sütemény lesz a végeredmény.
Rigójancsi
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 22 dkg kakaó
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 7 dl tejszín
- 7 tojás
- 5 dkg mogyoró
- 2 db zselatinlap
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl rum
Elkészítés ideje:
130 perc.
Elkészítés menete:
Készíts először egy piskótát: a tojásokat válaszd ketté, majd keverd simára a sárgáját a cukorral, és dolgozd össze a liszttel, a vaníliás cukorral, valamint a kakaó harmadával - a legjobb úgy, ha előtte a szárazanyagokat összekevered, és úgy adod a tojáshoz. A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön, add a masszához, és szórd bele a mogyorót is. Végy elő egy alkalmas tepsit, vajazd ki, szépen egyengesd el benne a matériát, és 190 fokon nagyjából tíz perc alatt süsd ki a tésztát.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Jöhet a töltelék: először áztasd a rumba a zselatinlapokat, azután keverd össze a maradék kakaót és a porcukrot, majd verd fel a tejszínt, és add hozzá őket. A zselatinlapokat engedd fel, majd keverd a masszához. Bármily meglepő, ez volt eddig a könnyebb része a feladatnak, most jön a neheze: vedd ki a tepsiből a kész piskótát, vágd félbe, és az alsónak szánt lapon szépen terítsd szét a kakaós masszát, majd óvatosan helyezd a tetejére a másik lapot. Ha ez megvolt, olvaszd fel az étcsokit a vajjal, gőz felett, majd egyengesd el a sütemény tetején, aztán már csak meg kell várni, hogy megdermedjen - ebben segítségedre lehet a hűtő -, és fogyaszthatod is.
Egy finom csokis sütit?
Ha a válaszod a - Naná!, - Bármikor! vagy valami rokonértelmű kifejezés, látogass be képgalériánkba!