20 perces ricottás-parmezános tészta: az olaszok így szeretik igazán
A ricottás-parmezános tészta igazi komfortkaja, kevés hozzávalóból pikk-pakk elkészül, mégis mindenki odavan érte.

ricottas-parmezanos-teszta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A főleg juh- és kecsketejből készülő ricotta, akárcsak a túró, semleges íze miatt sósan és édesen is kiváló. Az olaszok gyakran töltik vele a különféle tésztákat, pedig feltétnek is jó választás. Bár nem kell hozzá sok alapanyag, fontos, hogy azok jó minőségűek legyenek. A ricotta krémesebb lesz, ha kevés főzővizet is teszel hozzá. 

Ricottás-parmezános tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 8 dkg parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, rakd bele a tésztát, és szórj hozzá kevés sót. Főzd nyolc-tíz perc alatt fogkeményre. Tehát akkor jó, ha nem roppan, de még nem is puha. Szűrd le, és csepegtesd le.

A főzőléből vegyél ki egy decit, keverd össze a ricottával, ízesítsd borssal, sóval, zúzott fokhagymával. Rakd a tésztára, óvatosan forgasd össze, tedd hozzá a paradicsomot, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Rögtön tálalhatod is. 
A ricotta spenóttal párosítva is kiváló feltét pennére. Erről se hagyd le a parmezánt! 

Ezt is szeretjük