20 perces ricottás-parmezános tészta: az olaszok így szeretik igazán

A ricottás-parmezános tészta igazi komfortkaja, kevés hozzávalóból pikk-pakk elkészül, mégis mindenki odavan érte.

Ricottás-parmezános tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A főleg juh- és kecsketejből készülő ricotta, akárcsak a túró, semleges íze miatt sósan és édesen is kiváló. Az olaszok gyakran töltik vele a különféle tésztákat, pedig feltétnek is jó választás. Bár nem kell hozzá sok alapanyag, fontos, hogy azok jó minőségűek legyenek. A ricotta krémesebb lesz, ha kevés főzővizet is teszel hozzá. 

Ricottás-parmezános tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg penne
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 8 dkg parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, rakd bele a tésztát, és szórj hozzá kevés sót. Főzd nyolc-tíz perc alatt fogkeményre. Tehát akkor jó, ha nem roppan, de még nem is puha. Szűrd le, és csepegtesd le.

A főzőléből vegyél ki egy decit, keverd össze a ricottával, ízesítsd borssal, sóval, zúzott fokhagymával. Rakd a tésztára, óvatosan forgasd össze, tedd hozzá a paradicsomot, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Rögtön tálalhatod is. 
A ricotta spenóttal párosítva is kiváló feltét pennére. Erről se hagyd le a parmezánt! 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük