20 perces ricottás-parmezános tészta: az olaszok így szeretik igazán
A ricottás-parmezános tészta igazi komfortkaja, kevés hozzávalóból pikk-pakk elkészül, mégis mindenki odavan érte.
A főleg juh- és kecsketejből készülő ricotta, akárcsak a túró, semleges íze miatt sósan és édesen is kiváló. Az olaszok gyakran töltik vele a különféle tésztákat, pedig feltétnek is jó választás. Bár nem kell hozzá sok alapanyag, fontos, hogy azok jó minőségűek legyenek. A ricotta krémesebb lesz, ha kevés főzővizet is teszel hozzá.
Ricottás-parmezános tészta
Hozzávalók
- 40 dkg penne
- 25 dkg ricotta
- 10 dkg szárított paradicsom
- 8 dkg parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, rakd bele a tésztát, és szórj hozzá kevés sót. Főzd nyolc-tíz perc alatt fogkeményre. Tehát akkor jó, ha nem roppan, de még nem is puha. Szűrd le, és csepegtesd le.
A főzőléből vegyél ki egy decit, keverd össze a ricottával, ízesítsd borssal, sóval, zúzott fokhagymával. Rakd a tésztára, óvatosan forgasd össze, tedd hozzá a paradicsomot, majd szórd meg reszelt parmezánnal. Rögtön tálalhatod is.
A ricotta spenóttal párosítva is kiváló feltét pennére. Erről se hagyd le a parmezánt!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció