Fantasztikus palacsinta ricottás krémmel töltve: ezek a tökéletes tészta arányai
Ha szívesen kipróbálnál valami újdonságot, töltsd meg a palacsintát gazdag, ricottás krémmel!
Nagyon finom lesz a hagyományos, vékony tésztájú palacsinta, ha ricottás, mascarponés krémmel töltöd meg. A tejsavóból készült ricotta emlékeztet a túróra, de az íze semlegesebb, inkább édeskés, az állaga pedig krémesebb. Ugyanez a töltelék nagyon jól megy a kakaós tésztájú palacsintához is.
Ricottás palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
A palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 30 dkg ricotta
- 15 dkg porcukor
- 12.5 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A palacsintatésztához a lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a tejet, majd több adagban annyi szódavizet, hogy híg tejbegrízhez hasonló állagot kapjon. Ha van időd, érdemes egy fél órát pihentetni a tésztát, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak.
Ezután kiolajozott serpenyőben a szokásos módon süsd ki a palacsintákat. A töltelékhez a ricottát keverd ki a mascarponéval, a kétféle cukorral és a reszelt citromhéjjal. A palacsintákat kend meg a simára kevert krémmel, és csavard fel őket.
Ricotta akár a pufi palacsinta tésztájába is kerülhet: az így készült kis sütiket már tölteni sem szükséges.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept