Diétás, ricottás karfiolpüré: nem hiányzik többé a krumpli
Nem tudod, mihez kezdj a hűtődben lapuló karfiollal? Készíts belőle isteni pürét a rántott vagy sült húsokhoz!

Diétás, ricottás karfiolpüré: nem hiányzik többé a krumpli
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplipüré is nagyszerű, de feltétlenül adj esélyt a ricottás karfiolpürének is! Az íze remek, és kevésbé hizlal, mint a krumpli. Tele van fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, kellemes az állaga, és a fűszerezés is nagyszerű. Ebből bátran repetázhatsz, nem kell aggódnod a kilók miatt.

Ricottás karfiolpüré

Hozzávalók:

  • 1 fej nagyobb karfiol
  • 5 evőkanál ricotta
  • 2 teáskanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Dobj hozzá sót, és főzd 10-12 percig. Amikor már könnyen beleszalad egy hegyes kés, szűrd le, csepegtesd le.
Rakd a karfiolt egy turmixgépbe, add hozzá a ricottát, a sót és a puha vajat. Turmixold tetszőleges állagúra, akkor a legfinomabb, amikor jó krémes. Ízlés szerint sózd és borsozd, majd keverd hozzá a préselt fokhagymát. Tálaláskor még meglocsolhatod kevés olívaolajjal, és díszítsd apróra vágott petrezselyemmel.  

Ezt is szeretjük