Ribizlis sajttorta

Csodás nyári desszert

Itt a ribizliszezon, és még kérdés, hogy mi legyen a hétvégi desszert? Íme, a válasz: a fanyar és egyben édes, mennyei ribizlis sajttorta.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajttorta készítése legalább annyira bonyolult, mint például a faéké, csak a megfelelő alapanyagokra van szükséged és minimális időre, hogy a konyhatörténelem egyik legfinomabb desszertjét elkészítsd.

Többféle piros bogyós gyümölcsöt is használhatsz, úgy is nagyon finom lesz, és talán még látványosabb is.

Ribizlis sajttorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg krémsajt
  • 45 dkg ribizli
  • 20 dkg enyhén édes keksz
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A kekszet törd össze, ha eleve daráltat vettél, akkor ezt a lépést kihagyhatod. A vajat melegítsd fel, majd keverd el a keksszel, vedd elő a féltve őrzött sajttortasütő formádat, és jól döngöld az aljába ezt a keveréket, majd melegítsd elő a sütőt, és tíz perc alatt kicsit süsd meg benne a majdani torta alapját. Miután mindezzel elkészültél, jöhet a sajtkrém: a tojásokat a cukorral keverd simára, majd add hozzá a vaníliás cukrot is.

A keményítőt keverd a tejszínbe, ezt is add a tojásos keverékhez, majd a krémsajtot is, valamint szórj bele körülbelül tíz deka ribizlit, és ebből az egészből keverj homogén masszát. Ha megvan, egyengesd el a kekszrétegen, dugd 180 fokra előmelegített sütőbe, és adj neki úgy 50 percet, hogy szépen megsüljön. Várd meg, amíg kihűl, terítsd a torta tetejére a ribizliket, majd készítsd el a zselatint és oszlasd szét a tetejénu, várd meg, míg megdermed, és már kész is.

Túrós édességek a mindennapokra

Mennyei túrógombóc édes tejföllel meglocsolva

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük