Itt az új sütiőrület: macaron után cobbler
Így lesz tökéletes
Itthon még nem annyira népszerű a cobbler, de ha egyszer megkóstolod, a rajongója leszel.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cobbler nem egy bonyolult sütemény, nem véletlenül népszerű a tengerentúlon, sok munkát nem igényel, és a legtapasztalatlanabb szakácsnak is sikerülni fog.

Ha elfogyott a meggy, vagy nem is volt, helyettesítheted tulajdonképp bármilyen gyümölccsel, mindegyikkel jól működik ez a süti.

Meggyes cobbler

Hozzávalók:

  • 17 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 bögre meggy
  • 1/2 teáskanálnyi szódabikarbóna

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, majd vedd elő a kedvenc cobblersütő serpenyődet - ez az lesz, amelyik körülbelül 20x20 centiméteres -, és olvaszd meg az alján a vajat. A cukrot és a lisztet keverd össze egy csipetnyi só és a szódabikarbóna társaságában a tejjel, és gyúrd őket addig, amíg homogén tésztát nem kapsz.

Ha ez megvan, terítsd szét a vajon, és szórd meg a tetejét a kimagozott meggyel - ez a művelet meg is fordítható, ha úgy szimpatikusabb, a meggy legyen alul, és azon a tészta. Told be a meleg sütőbe, és süsd készre, ez körülbelül 40-50 perc lesz, ha már szép aranybarna a tészta, akkor jó.

A nagyi és az unokák kedvenc fogásai

Ezt is szeretjük