Itt az új sütiőrület: macaron után cobbler
Itthon még nem annyira népszerű a cobbler, de ha egyszer megkóstolod, a rajongója leszel.
A cobbler nem egy bonyolult sütemény, nem véletlenül népszerű a tengerentúlon, sok munkát nem igényel, és a legtapasztalatlanabb szakácsnak is sikerülni fog.
Ha elfogyott a meggy, vagy nem is volt, helyettesítheted tulajdonképp bármilyen gyümölccsel, mindegyikkel jól működik ez a süti.
Meggyes cobbler
Hozzávalók:
- 17 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 bögre meggy
- 1/2 teáskanálnyi szódabikarbóna
- só
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, majd vedd elő a kedvenc cobblersütő serpenyődet - ez az lesz, amelyik körülbelül 20x20 centiméteres -, és olvaszd meg az alján a vajat. A cukrot és a lisztet keverd össze egy csipetnyi só és a szódabikarbóna társaságában a tejjel, és gyúrd őket addig, amíg homogén tésztát nem kapsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ha ez megvan, terítsd szét a vajon, és szórd meg a tetejét a kimagozott meggyel - ez a művelet meg is fordítható, ha úgy szimpatikusabb, a meggy legyen alul, és azon a tészta. Told be a meleg sütőbe, és süsd készre, ez körülbelül 40-50 perc lesz, ha már szép aranybarna a tészta, akkor jó.
A nagyi és az unokák kedvenc fogásai
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- meggy
Gyors édesség a hétvégére
- cseresznye
- piskóta