Citromos-epres sorbet
Készítsd el a hétvégén!
A sorbet igazi hűsítő desszert, friss gyümölcsből az igazi, és persze jéghidegen, egyenesen a fagyasztóból a tányérra tálalva.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az arab származású édességnek képtelenség ellenállni, a citrom és az eper kombinációja pedig a szomjúságodat is feledteti egy időre, szóval nyár közepén vagy elején, illetve bármikor, amikor nagyon meleg van, ez a legjobb desszert.

Bármilyen gyümölccsel isteni finom lesz, sőt, az a legjobb, ha variálod őket, igazi ízorgiát eredményezve.

Citromos-epres sorbet

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 1 nagy citrom
  • 2 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • 3-4 dl víz

Elkészítés ideje:

Tíz perc + két óra.

Elkészítés menete:

Az epreket mosd át alaposan, szedd ki a csumájukat, majd fogj egy passzírozásra alkalmas eszközt, és told át rajta mindet, semmiképp se hagyj tanúkat. Ha mindenki átment, és szépen széttrancsírozódott, keverd hozzá a mézet, a citrom kifacsart levét, és öntsd fel a vízzel, annak függvényében adagold a vizet, hogy mennyire intenzív ízű édességet szeretnél.

Ezután helyezd el egy olyan tálban, ami szereti a hideget, és told be az egészet a fagyasztóba. Pár órára hagyd bent, majd amikor már jól elfagyott, és egyébként sem bírsz már várni, vedd ki, a tojást válaszd ketté, ez azon ritka receptek egyike, ahol csak a fehérjére lesz szükséged! Verd fel, majd keverd a gyümölcsös, jeges masszához, törj össze némi jeget, és annak társaságában már fogyaszthatod is.

Desszertek, amikhez nem kell bekapcsolnod még a sütőt sem

Ezt is szeretjük