Citromos-epres sorbet
Készítsd el a hétvégén!
A sorbet igazi hűsítő desszert, friss gyümölcsből az igazi, és persze jéghidegen, egyenesen a fagyasztóból a tányérra tálalva.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az arab származású édességnek képtelenség ellenállni, a citrom és az eper kombinációja pedig a szomjúságodat is feledteti egy időre, szóval nyár közepén vagy elején, illetve bármikor, amikor nagyon meleg van, ez a legjobb desszert.

Bármilyen gyümölccsel isteni finom lesz, sőt, az a legjobb, ha variálod őket, igazi ízorgiát eredményezve.

Citromos-epres sorbet

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 1 nagy citrom
  • 2 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • 3-4 dl víz

Elkészítés ideje:

Tíz perc + két óra.

Elkészítés menete:

Az epreket mosd át alaposan, szedd ki a csumájukat, majd fogj egy passzírozásra alkalmas eszközt, és told át rajta mindet, semmiképp se hagyj tanúkat. Ha mindenki átment, és szépen széttrancsírozódott, keverd hozzá a mézet, a citrom kifacsart levét, és öntsd fel a vízzel, annak függvényében adagold a vizet, hogy mennyire intenzív ízű édességet szeretnél.

Ezután helyezd el egy olyan tálban, ami szereti a hideget, és told be az egészet a fagyasztóba. Pár órára hagyd bent, majd amikor már jól elfagyott, és egyébként sem bírsz már várni, vedd ki, a tojást válaszd ketté, ez azon ritka receptek egyike, ahol csak a fehérjére lesz szükséged! Verd fel, majd keverd a gyümölcsös, jeges masszához, törj össze némi jeget, és annak társaságában már fogyaszthatod is.

Desszertek, amikhez nem kell bekapcsolnod még a sütőt sem

Ezt is szeretjük