Ribizlis sajttorta
Itt a ribizliszezon, és még kérdés, hogy mi legyen a hétvégi desszert? Íme, a válasz: a fanyar és egyben édes, mennyei ribizlis sajttorta.
A sajttorta készítése legalább annyira bonyolult, mint például a faéké, csak a megfelelő alapanyagokra van szükséged és minimális időre, hogy a konyhatörténelem egyik legfinomabb desszertjét elkészítsd.
Többféle piros bogyós gyümölcsöt is használhatsz, úgy is nagyon finom lesz, és talán még látványosabb is.
Ribizlis sajttorta
Hozzávalók:
- 50 dkg krémsajt
- 45 dkg ribizli
- 20 dkg enyhén édes keksz
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1,5 dl tejszín
- 1 csomag zselatin
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A kekszet törd össze, ha eleve daráltat vettél, akkor ezt a lépést kihagyhatod. A vajat melegítsd fel, majd keverd el a keksszel, vedd elő a féltve őrzött sajttortasütő formádat, és jól döngöld az aljába ezt a keveréket, majd melegítsd elő a sütőt, és tíz perc alatt kicsit süsd meg benne a majdani torta alapját. Miután mindezzel elkészültél, jöhet a sajtkrém: a tojásokat a cukorral keverd simára, majd add hozzá a vaníliás cukrot is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A keményítőt keverd a tejszínbe, ezt is add a tojásos keverékhez, majd a krémsajtot is, valamint szórj bele körülbelül tíz deka ribizlit, és ebből az egészből keverj homogén masszát. Ha megvan, egyengesd el a kekszrétegen, dugd 180 fokra előmelegített sütőbe, és adj neki úgy 50 percet, hogy szépen megsüljön. Várd meg, amíg kihűl, terítsd a torta tetejére a ribizliket, majd készítsd el a zselatint és oszlasd szét a tetejénu, várd meg, míg megdermed, és már kész is.
Túrós édességek a mindennapokra
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- meggy
Itt az új sütiőrület: macaron után cobbler
- gyümölcs
- eper
Gyors eperlekvár
- gyümölcs
- eper