Rántott csirkemell reszelt sajttal a bundájában: ezzel a módszerrel elképesztően finom lesz
Nagyon finom a rántott csirke, ha a bundájába reszelt sajtot is teszel.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A reszelt sajtos bundában sült rántott csirke klasszikus, mégis változatos variációja a megszokott bundázott húsnak. Ha vékonyabb szeletekre vágod, a darabok hamar átsülnek. Egy gyors hétköznapi vacsorának éppúgy tökéletes, mint egy hétvégi ebéd főfogásaként.
Reszelt sajtos rántott csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1.5 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony csíkokra, szórd meg sóval, borssal, egy teáskanál pirospaprikával, add hozzá a szójaszószt, az olívaolajat, keverd jól össze, és tedd félre. A tojásokat egy tálban verd fel. A sajtot reszeld meg, add hozzá a zsemlemorzsát és fél teáskanál pirospaprikát, és keverd össze. A fűszeres csirkefalatokat forgasd meg először a tojásban, utána a sajtos keverékben, és helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told őket 180 fokos sütőbe nagyjából 15 percre, amíg a hús megpuhul, a bunda pedig ropogósra pirul rajta. Bő olajban is kisütheted őket, ilyenkor oldalanként két-három percre lesz szükségük.
A rántott csirkét szinte végtelen variációban készítheted el: ha sajttal és sonkával töltöd meg, máris kész a cordon bleu.
Még több recept