Rántott csirkemell reszelt sajttal a bundájában: ezzel a módszerrel elképesztően finom lesz
Nagyon finom a rántott csirke, ha a bundájába reszelt sajtot is teszel.

reszelt sajtos rantott csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A reszelt sajtos bundában sült rántott csirke klasszikus, mégis változatos variációja a megszokott bundázott húsnak. Ha vékonyabb szeletekre vágod, a darabok hamar átsülnek. Egy gyors hétköznapi vacsorának éppúgy tökéletes, mint egy hétvégi ebéd főfogásaként.

Reszelt sajtos rántott csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 12 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1.5 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony csíkokra, szórd meg sóval, borssal, egy teáskanál pirospaprikával, add hozzá a szójaszószt, az olívaolajat, keverd jól össze, és tedd félre. A tojásokat egy tálban verd fel. A sajtot reszeld meg, add hozzá a zsemlemorzsát és fél teáskanál pirospaprikát, és keverd össze. A fűszeres csirkefalatokat forgasd meg először a tojásban, utána a sajtos keverékben, és helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told őket 180 fokos sütőbe nagyjából 15 percre, amíg a hús megpuhul, a bunda pedig ropogósra pirul rajta. Bő olajban is kisütheted őket, ilyenkor oldalanként két-három percre lesz szükségük.

A rántott csirkét szinte végtelen variációban készítheted el: ha sajttal és sonkával töltöd meg, máris kész a cordon bleu.

Ezt is szeretjük