Részeges csirkecombok fehérboros szafttal: házi fűszervajjal megkenve a legfinomabb

Fehérborral és házi fűszervajjal ellenállhatatlan csirkecombokat süthetsz.

reszeges csirkecombok
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régi igazság, hogy érdemes a sült hús alá száraz fehérbort önteni, mert csak finomabb lesz tőle. Ha a tepsit fűszeres vajjal kened ki, és a csirke bőre alá is juttatsz belőle, igazán fenséges ebédet varázsolhatsz az asztalra.

Részeges csirkecombok

Hozzávalók 3 személyre

  • 10 dkg puha vaj
  • 6 csirke alsócomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, a puha, formázható vajat keverd el a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Kend meg vele a húst kívül, és tegyél egy-egy kiskanállal minden darab bőre alá is. A maradék fűszervajjal kenj ki egy tepsit, és fektesd bele egymás mellé a csirkecombokat. Öntsd fel borral, takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára, amíg a hús omlósra sül. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpiruljon.

A finom, foszlós kelt tésztát is megtöltheted fűszervajjal, így ellenállhatatlan falatokkal várhatod a vendégeidet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük