Részeges csirkecombok fehérboros szafttal: házi fűszervajjal megkenve a legfinomabb
Fehérborral és házi fűszervajjal ellenállhatatlan csirkecombokat süthetsz.

reszeges csirkecombok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régi igazság, hogy érdemes a sült hús alá száraz fehérbort önteni, mert csak finomabb lesz tőle. Ha a tepsit fűszeres vajjal kened ki, és a csirke bőre alá is juttatsz belőle, igazán fenséges ebédet varázsolhatsz az asztalra.

Részeges csirkecombok

Hozzávalók 3 személyre

  • 10 dkg puha vaj
  • 6 csirke alsócomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, a puha, formázható vajat keverd el a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Kend meg vele a húst kívül, és tegyél egy-egy kiskanállal minden darab bőre alá is. A maradék fűszervajjal kenj ki egy tepsit, és fektesd bele egymás mellé a csirkecombokat. Öntsd fel borral, takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára, amíg a hús omlósra sül. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpiruljon.

A finom, foszlós kelt tésztát is megtöltheted fűszervajjal, így ellenállhatatlan falatokkal várhatod a vendégeidet.

Ezt is szeretjük