Részeges csirkecombok fehérboros szafttal: házi fűszervajjal megkenve a legfinomabb
Fehérborral és házi fűszervajjal ellenállhatatlan csirkecombokat süthetsz.

Régi igazság, hogy érdemes a sült hús alá száraz fehérbort önteni, mert csak finomabb lesz tőle. Ha a tepsit fűszeres vajjal kened ki, és a csirke bőre alá is juttatsz belőle, igazán fenséges ebédet varázsolhatsz az asztalra.
Részeges csirkecombok
Hozzávalók 3 személyre
- 10 dkg puha vaj
- 6 csirke alsócomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A húst dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, a puha, formázható vajat keverd el a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Kend meg vele a húst kívül, és tegyél egy-egy kiskanállal minden darab bőre alá is. A maradék fűszervajjal kenj ki egy tepsit, és fektesd bele egymás mellé a csirkecombokat. Öntsd fel borral, takard le alufóliával, és told a sütőbe egy órára, amíg a hús omlósra sül. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpiruljon.
A finom, foszlós kelt tésztát is megtöltheted fűszervajjal, így ellenállhatatlan falatokkal várhatod a vendégeidet.
- fűszervaj
- rozmaring
- csirkecomb
- fehérbor
- húsételek
- kakukkfű
- sült csirkecombok
- részeges csirkecomb
- Recept

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció