
A remegős túrógombóc receptje
A friss, remegős túrógombóc pirított zsemlemorzsával és némi édes tejföllel nyakon öntve az igazi.

Friss és üde nyári gyümölcsökkel lesz teljes az élmény, amit a túrógombóc ad, szinte minden jól áll neki, a masszába keverve vagy a kész gombóc mellé fogyasztva.

Ha nincs hangulatod a morzsához, vagy már unod, készítsd kókuszreszelékkel, zabpehellyel vagy bármi hasonlóval, amit szeretsz!
Remegős túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1-2 evőkanálnyi cukor
- 10 dkg zsemlemorzsa
- gyümölcs ízlés szerint
- olaj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A túrót törd át egy szűrőn, majd válaszd ketté a tojásokat, a sárgáját add hozzá, a fehérjéket pedig egyelőre tedd félre. Sót és ízlésednek megfelelő mennyiségű cukrot is adj a túrós keverékhez, majd verd kemény habbá a fehérjéket, és azt is keverd hozzájuk. Ha szépen összeállt, tedd félre a hűtőbe, a legjobb, ha legalább fél órát tud pihenni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Miután ez letelt - vagy amíg letelik -, a morzsát pirítsd meg némi olajon egy alkalmas serpenyőben, majd állj neki a gombócok készítésének! Magukban is jók, ekkor csak kis golyókat kell készítened - vizes kézzel lényegesen egyszerűbb, mint szárazzal! - a masszából, forró vízben kifőznöd - amikor feljönnek a víz tetejére, akkor jók -, majd a zsemlemorzsában átforgatnod. Ha pedig van kéznél valamilyen szimpatikus gyümölcs, akkor töltsd a kis gombócokba, és úgy főzd ki őket, majd ezt követően hempergesd meg a morzsában.
Édességek piros gyümölcsök felhasználásával
Látványos és finom desszertre vágysz? Temérdek lehetőség van, egy kis színes gyümölcs biztosan feldob bármilyen finomságot!
OLVASD EL EZT IS!

- barack
- torta
Sütésmentes túrótorta

- tojás
- vanília
Édes, krémes madártej

- palacsinta
- eper