Fűszeres, epres rebarbarakompót: nem is hinnéd, milyen finom
Hihetetlen, hogy a rebarbarából mennyi mindent készíthetsz. A kompót eperrel turbózva egyszerűen isteni.
Most már rengeteg helyen juthatsz hozzá a rebarbarához. Gyógyhatása miatt őseink kedvelték, majd kicsit feledésbe merült. Mostanában viszont egyre felkapottabb. Fogyókúra során igazi társ, hisz alig van benne kalória. A rebarbarából isteni kompótot főzhetsz. Mivel kicsit savanykás, érdemes hozzá édesebb epret tenni. Figyelj arra, hogy a rebarbarának csak a szára ehető, a levele mérgező.

Rebarbarakompót recept
Hozzávalók
- 40 dkg rebarbara
- 30 dkg eper
- 15 dkg cukor
- 2 rúg vanília
- szegfűszeg
- csillagánizs
Elkészítés:
A rebarbaraszárról húzd le a külső héját, és vágd fel kis darabokra. Az epret alaposan mosd meg, csumázd le, a nagyobb darabokat vágd fel. Tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi mindent ellep. Ízesítsd cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és csillagánizzsal. Kis lángon főzd forrástól számítva öt-hét percig. Közben ne keverd, csak rázogasd az edényt, különben összetörhet az eper és a rebarbara. Hagyd az edényben kihűlni.
