Rántott hús sajtos panírban - Így lesz jó ropogós a bunda

A hagyományos hétvégi fogást így is variálhatod. A rántott hús sajtos panírban tényleg ínycsiklandó.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy kicsit változtatnál a jól megszokott rántott csirkén, akkor a zsemlemorzsához keverj egy kis parmezánt. A rántott hús sajtos bundában még ropogósabb lesz. Így combot és szárnyat is panírozhatsz. Bármilyen köret illik hozzá.

Rántott hús sajtos panírban

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál parmezán sajt
  • 2 tojás
  • 2 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, ha szükséges, tisztítsd meg, majd papírtörlővel töröld jó szárazra, és sózd meg ízlés szerint. A lisztet öntsd egy tányérba. Egy másikban verd fel a tojást, keverd hozzá a tejet. A harmadik edénybe pedig a zsemlemorzsa és a parmezán kerül, keverd őket jól össze.

Kezdheted is a panírozást a hagyományos módon. A húst először lisztezd be, majd forgasd a tojásba, végül pedig tedd a parmezános zsemlemorzsába. A végén kicsit ütögesd meg, ha kell, rázd le a felesleget. Forrósíts olajat egy serpenyőben, és rakd bele a panírozott csirkét. Ne túl erős lángon, a szeletek mindkét oldalát három-négy percig süsd. Forgatás közben vigyázz, ne sérüljön meg a panír. Ha szép piros a bunda, szedd ki a húsokat, csepegtesd le az olajat, és még melegen kínáld.

Ezt is szeretjük