Rántott hús sajtos panírban - Így lesz jó ropogós a bunda
A hagyományos hétvégi fogást így is variálhatod. A rántott hús sajtos panírban tényleg ínycsiklandó.
Ha egy kicsit változtatnál a jól megszokott rántott csirkén, akkor a zsemlemorzsához keverj egy kis parmezánt. A rántott hús sajtos bundában még ropogósabb lesz. Így combot és szárnyat is panírozhatsz. Bármilyen köret illik hozzá.
Rántott hús sajtos panírban
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 4 evőkanál búzaliszt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál parmezán sajt
- 2 tojás
- 2 dl olaj
- só
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, ha szükséges, tisztítsd meg, majd papírtörlővel töröld jó szárazra, és sózd meg ízlés szerint. A lisztet öntsd egy tányérba. Egy másikban verd fel a tojást, keverd hozzá a tejet. A harmadik edénybe pedig a zsemlemorzsa és a parmezán kerül, keverd őket jól össze.
Kezdheted is a panírozást a hagyományos módon. A húst először lisztezd be, majd forgasd a tojásba, végül pedig tedd a parmezános zsemlemorzsába. A végén kicsit ütögesd meg, ha kell, rázd le a felesleget. Forrósíts olajat egy serpenyőben, és rakd bele a panírozott csirkét. Ne túl erős lángon, a szeletek mindkét oldalát három-négy percig süsd. Forgatás közben vigyázz, ne sérüljön meg a panír. Ha szép piros a bunda, szedd ki a húsokat, csepegtesd le az olajat, és még melegen kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció