Rántott hús sajtos panírban - Így lesz jó ropogós a bunda
A hagyományos hétvégi fogást így is variálhatod. A rántott hús sajtos panírban tényleg ínycsiklandó.
Ha egy kicsit változtatnál a jól megszokott rántott csirkén, akkor a zsemlemorzsához keverj egy kis parmezánt. A rántott hús sajtos bundában még ropogósabb lesz. Így combot és szárnyat is panírozhatsz. Bármilyen köret illik hozzá.
Rántott hús sajtos panírban
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 4 evőkanál búzaliszt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál parmezán sajt
- 2 tojás
- 2 dl olaj
- só
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, ha szükséges, tisztítsd meg, majd papírtörlővel töröld jó szárazra, és sózd meg ízlés szerint. A lisztet öntsd egy tányérba. Egy másikban verd fel a tojást, keverd hozzá a tejet. A harmadik edénybe pedig a zsemlemorzsa és a parmezán kerül, keverd őket jól össze.
Kezdheted is a panírozást a hagyományos módon. A húst először lisztezd be, majd forgasd a tojásba, végül pedig tedd a parmezános zsemlemorzsába. A végén kicsit ütögesd meg, ha kell, rázd le a felesleget. Forrósíts olajat egy serpenyőben, és rakd bele a panírozott csirkét. Ne túl erős lángon, a szeletek mindkét oldalát három-négy percig süsd. Forgatás közben vigyázz, ne sérüljön meg a panír. Ha szép piros a bunda, szedd ki a húsokat, csepegtesd le az olajat, és még melegen kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció