Ropogós rántott, töltött palacsinta: maradék pörköltből is tökéletes

A fűszeres, szaftos hússal töltött palacsinta rántva igazi ínyencség.

Ropogós rántott, töltött palacsinta: maradék pörköltből is tökéletes
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsos, rántott palacsinta több, mint előétel, fantasztikus főfogásként is kínálhatod. Nagyon laktató és különleges. Még egyszerűbb a dolgod, ha maradék pörköltből készíted. Tálaláskor meglocsolhatod tejföllel, és megszórhatod reszelt sajttal. Ha egyszer elkészíted, utána felkerül a család kedvenc ételeinek a listájára.

Rántott, töltött palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl szénsavas víz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 0.5 dl víz

Húshoz

  • 50 dkg hús
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

Panírozáshoz

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, rakd hozzá előbb a fokhagymát, majd a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Öntsd fel körülbelül egy deci vízzel, és fedő alatt párold puhára egy óra alatt. Közben tedd hozzá a darabokra vágott paradicsomot és a paprikát. Ha szükséges, pótold alatta a vizet.
 

Közben a palacsintatésztát keverd le. Rakd egy tálba a tejet, a tojást, a sót, a lisztet, keverd össze, majd több részletben add hozzá a szénsavas vizet. Dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd 30 percig, majd az olajat is keverd bele. Süsd ki a palacsintákat a szokásos módon, kevés olajon. Töltsd meg pörkölttel, és tekerd fel. Panírozd be a tésztát, először forgasd meg a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. Bő, forró olajban süsd a palacsintákat aranybarnára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük