Ropogós rántott tarja fokhagymásan: igazi világbajnok ebéd
Ne csak karajt és csirkét ránts, a szaftosabb tarja is finom panírba bújtatva.
A karajnál is zsírosabb tarjából nemcsak jó pecsenye és grillfogás készíthető. Vannak, akik csak ebből hajlandóak rántott húst készíteni. Az biztos, hogy attól nem kell félni, hogy száraz lesz. A fokhagymás fűszerkeverékkel extra finommá teheted a fogást.
Rántott tarja
Hozzávalók
- 70 dkg tarja
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A tarját öblítsd le, törölgesd át papírtörlővel, és vágd vékonyabb szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold is ki. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Dörzsöld be a fűszeres keveréket a húsba. Ha van időd, pihentesd egy-két órán át.
Panírozd be a szeleteket a megszokott módon. Először forgasd a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban süsd meg a húst. Amikor a panír aranybarna, szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.
Kóstoltad már a japánok rántott húsát miso szósszal? Készítsd úgy, ahogy az egyik legismertebb japán séf!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció