Ropogós rántott tarja fokhagymásan: igazi világbajnok ebéd

Ne csak karajt és csirkét ránts, a szaftosabb tarja is finom panírba bújtatva.

rantott-tarja
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karajnál is zsírosabb tarjából nemcsak jó pecsenye és grillfogás készíthető. Vannak, akik csak ebből hajlandóak rántott húst készíteni. Az biztos, hogy attól nem kell félni, hogy száraz lesz. A fokhagymás fűszerkeverékkel extra finommá teheted a fogást. 

Rántott tarja

Hozzávalók

  • 70 dkg tarja
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját öblítsd le, törölgesd át papírtörlővel, és vágd vékonyabb szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold is ki. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Dörzsöld be a fűszeres keveréket a húsba. Ha van időd, pihentesd egy-két órán át.

Panírozd be a szeleteket a megszokott módon. Először forgasd a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban süsd meg a húst. Amikor a panír aranybarna, szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. 

Kóstoltad már a japánok rántott húsát miso szósszal? Készítsd úgy, ahogy az egyik legismertebb japán séf!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük