Fokhagymás tejben pácolt ropogós rántott karaj: így még finomabb a nagy kedvenc
A megszokott és szeretett rántott sertéskaraj még finomabb lesz, ha panírozás előtt fokhagymás tejbe áztatod.

Sok családban a mai napig nincs vasárnap rántott sertéskaraj nélkül. A karaj könnyen kezelhető húsféle, alacsony zsírtartalma miatt azonban könnyen kiszárad. Ezen segíthet, ha a kiklopfolt szeleteket egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatod. Így a hús felpuhul, a belsejét átjárják az ízek, és különlegesen finom lesz.
Rántott sertéskaraj fokhagymás tejben
Hozzávalók 4 szelethez
- 4-6 szelet sertéskaraj
- 5 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
A panírhoz:
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- 3 tojás
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold vékonyra. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy nagy tálba öntsd bele a tejet, add hozzá a zúzott fokhagymát, fektesd bele a húsokat, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap a húsokat sütés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy ne hidegen kerüljenek a forró olajba. Amikor már szoba-hőmérsékletűre melegedtek, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozd be őket. Bő, forró olajban, oldalanként néhány perc alatt süsd őket pirosra és ropogósra.
Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag
Egészségesebb, finomabb és ropogósabb! Készítsd el otthon a halrudacskákat mindenféle ízfokozó nélkül!
ElolvasomKép: Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- corn flakes
- húsételek