Fokhagymás tejben pácolt ropogós rántott karaj: így még finomabb a nagy kedvenc

A megszokott és szeretett rántott sertéskaraj még finomabb lesz, ha panírozás előtt fokhagymás tejbe áztatod.

Fokhagymás tejben pácolt rántott karaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok családban a mai napig nincs vasárnap rántott sertéskaraj nélkül. A karaj könnyen kezelhető húsféle, alacsony zsírtartalma miatt azonban könnyen kiszárad. Ezen segíthet, ha a kiklopfolt szeleteket egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatod. Így a hús felpuhul, a belsejét átjárják az ízek, és különlegesen finom lesz.

Rántott sertéskaraj fokhagymás tejben

Hozzávalók 4 szelethez

  • 4-6 szelet sertéskaraj
  • 5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bő olaj a sütéshez

A panírhoz:

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold vékonyra. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Egy nagy tálba öntsd bele a tejet, add hozzá a zúzott fokhagymát, fektesd bele a húsokat, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap a húsokat sütés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy ne hidegen kerüljenek a forró olajba. Amikor már szoba-hőmérsékletűre melegedtek, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozd be őket. Bő, forró olajban, oldalanként néhány perc alatt süsd őket pirosra és ropogósra.

 

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Egészségesebb, finomabb és ropogósabb! Készítsd el otthon a halrudacskákat mindenféle ízfokozó nélkül!

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük