Ropogós rántott mozzarellarudacskák kevés munkával: ezt tényleg nem lehet abbahagyni
A rántott mozzarellarudakat akár a kezedbe is veheted, és úgy falatozhatod.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
Nagyon finom vendégváró csemege a rántott mozzarella. A bundázott kis falatokat kínálhatod sült krumplival, salátával, de úgy is remekül működnek, ha körbeülitek velük az asztalt, és valami finom mártogatóst tálalsz fel melléjük. Még ropogósabb lesz a panír, ha kukoricalisztet használsz hozzá.
Rántott mozzarellarudak
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg pizzamozzarella
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- 3 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A pizzamozzarellát vágd fel ujjnyi vastag hasábokra. Egy tálba tegyél kukoricalisztet, egy másikban villával verd fel a tojást, sózd, borsozd, és keverd el a rozmaring felaprított leveleivel, egy harmadik tálba pedig önts zsemlemorzsát. A sajtrudakat forgasd meg előbb a lisztben, utána a fűszeres tojásban, végül a zsemlemorzsában. Pakold őket egymás mellé egy tányérra, és tedd a mélyhűtőbe húsz percre. Erre azért van szükség, hogy a sajt megdermedjen, és ne folyjon szét azonnal sütés közben. A pihentetési idő leteltével egy serpenyőben hevíts olajat. Helyezz el benne annyi mozzarellarudat, amennyi egyszerre kényelmesen elfér benne, és két perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Ha szereted a karakteres sajtokat, a szezámmagos rántott camembert-t is készítsd el.
Még több recept