Extra ropogós lesz a rántott hús, ha így készíted - A bundába olcsó magocska kerül

Még finomabb lesz a rántott hús bundája, ha lenmagot is keversz hozzá.

Rántott hús lenmagos bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A rántott húst sokféleképpen variálhatod tetszésed szerint, keverhetsz hozzá például ropogós lenmagot is. Az így készített panír nem csak finom, egészséges is: a lenmagnak magas a fehérjetartalma, emellett gazdag B-vitaminban, így még hangulatodat is javíthatja.

Rántott hús lenmagos bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg liszt
  • 2.5 dkg lenmag
  • 2 tojás
  • szezámmag és tökmag ízlés szerint
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre, sózd be, és tedd félre. A lisztet borsozd meg. Egy másik tálban verd fel a tojást, a harmadikba öntsd bele a zsemlemorzsát, és keverd el a lenmaggal. Ha szereted, szezámmagot és egy kevés tökmagot is tehetsz hozzá. A hússzeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, végül a magvas zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húst félig ellepje, és közepes lángon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Finom, omlós lesz a rántott csirkemell akkor is, ha fokhagymás tejben pácolod kisütés előtt.

Így lesz a legfinomabb a rántott csirkemell: fokhagymás tejben pácold

A rántott hús egyszerű és finom, lehetetlenség ráunni, mivel apró kis változtatásokkal mindig izgalmassá tehető a nagy kedvenc.

Elolvasom
Ezt is szeretjük