Egészben sült, rántott csirkemell krémsajtos töltelékkel - Egyszerre töltött és rántott
A népszerű rántott hús még izgalmasabb lesz, ha krémsajttal töltöd meg.

Egészben sült, rántott csirkemell krémsajtos töltelékkel - Egyszerre töltött és rántott
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kívül ropogós, belül omlósan puhára sült hús a fűszeres krémsajttól még vonzóbb lesz. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni, mint a hozzá hasonló kijevi csirkemellet. A krémsajt lehet eleve fűszeres, de te is könnyen ízesítheted. Rizzsel, bármilyen krumplival vagy salátával is kitűnő és laktató főfogás.

Rántott csirkemell krémsajttal töltve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 12 dkg krémsajt
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 szál snidling
  • 4 levél bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krémsajtot keverd össze az aprított bazsalikommal és a snidlinggel. A csirkemelleket mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd át. Középen hegyes, vékony késsel óvatosan nyisd szét, de arra ügyelj, hogy ne szúrd át a húst. Kicsit klopfold ki, majd szórd meg sóval és borssal. A krémsajtból kanalazz a csirkemell egyik oldalára, hajtsd rá a másik felét, és tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel.

 

Készíts elő mindent a panírozáshoz. Szitálj egy tálba lisztet, egy másik edénybe a tojás kerül, amit kicsit verj fel, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa. Forgasd meg mindegyikben a húst, a végén a felesleges panírt rázd le. Forrósíts olajat egy lábosban vagy serpenyőben, majd rakd bele a szeleteket. Közepes hőfokon süsd a panírozott hús minden oldalát aranybarnára körülbelül öt-öt perc alatt. Ha kész, szedd ki az olajból, és csepegtesd le.

Ezt is szeretjük