Egészben sült, rántott csirkemell krémsajtos töltelékkel - Egyszerre töltött és rántott
A népszerű rántott hús még izgalmasabb lesz, ha krémsajttal töltöd meg.
A kívül ropogós, belül omlósan puhára sült hús a fűszeres krémsajttól még vonzóbb lesz. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni, mint a hozzá hasonló kijevi csirkemellet. A krémsajt lehet eleve fűszeres, de te is könnyen ízesítheted. Rizzsel, bármilyen krumplival vagy salátával is kitűnő és laktató főfogás.
Rántott csirkemell krémsajttal töltve
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemell
- 12 dkg krémsajt
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 4 szál snidling
- 4 levél bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A krémsajtot keverd össze az aprított bazsalikommal és a snidlinggel. A csirkemelleket mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd át. Középen hegyes, vékony késsel óvatosan nyisd szét, de arra ügyelj, hogy ne szúrd át a húst. Kicsit klopfold ki, majd szórd meg sóval és borssal. A krémsajtból kanalazz a csirkemell egyik oldalára, hajtsd rá a másik felét, és tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. Szitálj egy tálba lisztet, egy másik edénybe a tojás kerül, amit kicsit verj fel, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa. Forgasd meg mindegyikben a húst, a végén a felesleges panírt rázd le. Forrósíts olajat egy lábosban vagy serpenyőben, majd rakd bele a szeleteket. Közepes hőfokon süsd a panírozott hús minden oldalát aranybarnára körülbelül öt-öt perc alatt. Ha kész, szedd ki az olajból, és csepegtesd le.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept