Egészben sült, rántott csirkemell krémsajtos töltelékkel - Egyszerre töltött és rántott
A népszerű rántott hús még izgalmasabb lesz, ha krémsajttal töltöd meg.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A kívül ropogós, belül omlósan puhára sült hús a fűszeres krémsajttól még vonzóbb lesz. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni, mint a hozzá hasonló kijevi csirkemellet. A krémsajt lehet eleve fűszeres, de te is könnyen ízesítheted. Rizzsel, bármilyen krumplival vagy salátával is kitűnő és laktató főfogás.
Rántott csirkemell krémsajttal töltve
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkemell
- 12 dkg krémsajt
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 4 szál snidling
- 4 levél bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A krémsajtot keverd össze az aprított bazsalikommal és a snidlinggel. A csirkemelleket mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd át. Középen hegyes, vékony késsel óvatosan nyisd szét, de arra ügyelj, hogy ne szúrd át a húst. Kicsit klopfold ki, majd szórd meg sóval és borssal. A krémsajtból kanalazz a csirkemell egyik oldalára, hajtsd rá a másik felét, és tűzd meg fogvájóval vagy hústűvel.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. Szitálj egy tálba lisztet, egy másik edénybe a tojás kerül, amit kicsit verj fel, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa. Forgasd meg mindegyikben a húst, a végén a felesleges panírt rázd le. Forrósíts olajat egy lábosban vagy serpenyőben, majd rakd bele a szeleteket. Közepes hőfokon süsd a panírozott hús minden oldalát aranybarnára körülbelül öt-öt perc alatt. Ha kész, szedd ki az olajból, és csepegtesd le.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept