4 gyors rakott tészta
Főzz ki egy kis tésztát, keverd össze mindenféle finomsággal, majd irány a sütő! A rakott tészta ilyen egyszerűen elkészíthető. Ráadásul ínycsiklandozóan finom.
Sonkás-gombás rakott tészta
Hozzávalók:
- 500 g szarvacskatészta
- 20 dkg gomba
- 30 dkg sonka
- 10 dkg póréhagyma
- 1 dl olaj
- 2 evőkanál petrezselyem
- só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió
- 2 db mozzarella
- 10 dkg vaj
- 8 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2 db tojás
Az olaj felén futtasd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a szeletelt gombát, és pirítsd meg. Sózd, borsozd, és szórd meg a petrezselyemmel.
Pirítsd össze. Az olaj másik felén pirítsd meg a felkockázott sonkát, azt is sózd, borsozd. A vajat melegítsd fel, keverd bele a lisztet, és habzásig melegítsd. Ekkor jöhet bele a forró tej, majd habverővel keverd simára, és tedd félre. Amikor kicsit kihűlt, keverd bele a tojások sárgáját. A tésztát forró, sós vízben főzd 8 percig, majd szűrd le. A tésztát keverd össze a tojássárgájával készült mártással, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsd. Kivajazott, morzsázott tepsibe vagy formába tedd a tészta felét, arra a gombát és a sonkát, majd a maradék tésztát. A tetejére reszelj sajtot. Tedd előmelegített, 180 fokos sütőbe 20 percre.
4 sajtos rakott spagetti
Hozzávalók:
- 20 dkg spagetti
- 5 dkg trappista
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg mozzarella
- 5 dkg gouda
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál olaj
- só
A spagettit sós vízben főzd ki, majd szűrd le. Reszeld le a sajtokat, majd a felét keverd össze a tejszínnel. Egy mély, tűzálló tálat olajozz ki, és terítsd bele a sajtkrém felével összekevert spagettit. Végül az egészet öntsd le a maradék tejszínes sajttal, és a sütőben süsd világospirosra. Megbarnítani nem szabad, mert a sajt megkeseredhet.
Olaszos makaróni
Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni
- 2 zöldpaprika
- 4 paradicsom
- 2 hagyma
- 10 dkg fekete olajbogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- olaj
- só
- bors
A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben főzd ki. Megforrósított olajon párold üvegesre a kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd add hozzá a csíkokra vágott zöldpaprikát. Két perc pirítás után add hozzá a feldarabolt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítsd, és párold össze. Keverd bele a lecsöpögtetett, kimagozott fekete olajbogyót. Rétegezd egymásra a tésztát és a zöldségeket, és minden emelet után szórj rá sajtot. Told 20 percre sütőbe, hogy a sajt megpiruljon.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Almás metélt
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg tagliatelle
- 15 dkg cukor
- 1 kg alma
- 1 citrom héja
- fél dl tejföl
- fahéj
A tésztát főzd meg sós vízben, és szűrd le. Alaposan csurgasd le. Az almát reszeld le, keverd össze a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a fahéjjal. Olajjal kikent lábos vagy tűzálló tál aljára rakd a tészta felét, majd egy sor cukros alma következik, végül pedig a metélt másik fele. A tetejét is cukrozd meg, és önts rá kevés tejfölt. A sütőben süsd 20 percig, és forrón tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom