4 gyors rakott tészta

Főzz ki egy kis tésztát, keverd össze mindenféle finomsággal, majd irány a sütő! A rakott tészta ilyen egyszerűen elkészíthető. Ráadásul ínycsiklandozóan finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sonkás-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 500 g szarvacskatészta
  • 20 dkg gomba
  • 30 dkg sonka
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió
  • 2 db mozzarella
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás

Az olaj felén futtasd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a szeletelt gombát, és pirítsd meg. Sózd, borsozd, és szórd meg a petrezselyemmel.

Pirítsd össze. Az olaj másik felén pirítsd meg a felkockázott sonkát, azt is sózd, borsozd. A vajat melegítsd fel, keverd bele a lisztet, és habzásig melegítsd. Ekkor jöhet bele a forró tej, majd habverővel keverd simára, és tedd félre. Amikor kicsit kihűlt, keverd bele a tojások sárgáját. A tésztát forró, sós vízben főzd 8 percig, majd szűrd le. A tésztát keverd össze a tojássárgájával készült mártással, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsd. Kivajazott, morzsázott tepsibe vagy formába tedd a tészta felét, arra a gombát és a sonkát, majd a maradék tésztát. A tetejére reszelj sajtot. Tedd előmelegített, 180 fokos sütőbe 20 percre.

4 sajtos rakott spagetti

Hozzávalók:

  • 20 dkg spagetti
  • 5 dkg trappista
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg mozzarella
  • 5 dkg gouda
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj

A spagettit sós vízben főzd ki, majd szűrd le. Reszeld le a sajtokat, majd a felét keverd össze a tejszínnel. Egy mély, tűzálló tálat olajozz ki, és terítsd bele a sajtkrém felével összekevert spagettit. Végül az egészet öntsd le a maradék tejszínes sajttal, és a sütőben süsd világospirosra. Megbarnítani nem szabad, mert a sajt megkeseredhet.

Olaszos makaróni

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 2 zöldpaprika
  • 4 paradicsom
  • 2 hagyma
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • olaj
  • bors

A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben főzd ki. Megforrósított olajon párold üvegesre a kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd add hozzá a csíkokra vágott zöldpaprikát. Két perc pirítás után add hozzá a feldarabolt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítsd, és párold össze. Keverd bele a lecsöpögtetett, kimagozott fekete olajbogyót. Rétegezd egymásra a tésztát és a zöldségeket, és minden emelet után szórj rá sajtot. Told 20 percre sütőbe, hogy a sajt megpiruljon.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Almás metélt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tagliatelle
  • 15 dkg cukor
  • 1 kg alma
  • 1 citrom héja
  • fél dl tejföl
  • fahéj

A tésztát főzd meg sós vízben, és szűrd le. Alaposan csurgasd le. Az almát reszeld le, keverd össze a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a fahéjjal. Olajjal kikent lábos vagy tűzálló tál aljára rakd a tészta felét, majd egy sor cukros alma következik, végül pedig a metélt másik fele. A tetejét is cukrozd meg, és önts rá kevés tejfölt. A sütőben süsd 20 percig, és forrón tálald.

Ezt is szeretjük