4 gyors rakott tészta

Főzz ki egy kis tésztát, keverd össze mindenféle finomsággal, majd irány a sütő! A rakott tészta ilyen egyszerűen elkészíthető. Ráadásul ínycsiklandozóan finom.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sonkás-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 500 g szarvacskatészta
  • 20 dkg gomba
  • 30 dkg sonka
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió
  • 2 db mozzarella
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás

Az olaj felén futtasd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a szeletelt gombát, és pirítsd meg. Sózd, borsozd, és szórd meg a petrezselyemmel.

Pirítsd össze. Az olaj másik felén pirítsd meg a felkockázott sonkát, azt is sózd, borsozd. A vajat melegítsd fel, keverd bele a lisztet, és habzásig melegítsd. Ekkor jöhet bele a forró tej, majd habverővel keverd simára, és tedd félre. Amikor kicsit kihűlt, keverd bele a tojások sárgáját. A tésztát forró, sós vízben főzd 8 percig, majd szűrd le. A tésztát keverd össze a tojássárgájával készült mártással, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsd. Kivajazott, morzsázott tepsibe vagy formába tedd a tészta felét, arra a gombát és a sonkát, majd a maradék tésztát. A tetejére reszelj sajtot. Tedd előmelegített, 180 fokos sütőbe 20 percre.

4 sajtos rakott spagetti

Hozzávalók:

  • 20 dkg spagetti
  • 5 dkg trappista
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg mozzarella
  • 5 dkg gouda
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj

A spagettit sós vízben főzd ki, majd szűrd le. Reszeld le a sajtokat, majd a felét keverd össze a tejszínnel. Egy mély, tűzálló tálat olajozz ki, és terítsd bele a sajtkrém felével összekevert spagettit. Végül az egészet öntsd le a maradék tejszínes sajttal, és a sütőben süsd világospirosra. Megbarnítani nem szabad, mert a sajt megkeseredhet.

Olaszos makaróni

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 2 zöldpaprika
  • 4 paradicsom
  • 2 hagyma
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • olaj
  • bors

A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben főzd ki. Megforrósított olajon párold üvegesre a kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd add hozzá a csíkokra vágott zöldpaprikát. Két perc pirítás után add hozzá a feldarabolt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítsd, és párold össze. Keverd bele a lecsöpögtetett, kimagozott fekete olajbogyót. Rétegezd egymásra a tésztát és a zöldségeket, és minden emelet után szórj rá sajtot. Told 20 percre sütőbe, hogy a sajt megpiruljon.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Almás metélt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tagliatelle
  • 15 dkg cukor
  • 1 kg alma
  • 1 citrom héja
  • fél dl tejföl
  • fahéj

A tésztát főzd meg sós vízben, és szűrd le. Alaposan csurgasd le. Az almát reszeld le, keverd össze a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a fahéjjal. Olajjal kikent lábos vagy tűzálló tál aljára rakd a tészta felét, majd egy sor cukros alma következik, végül pedig a metélt másik fele. A tetejét is cukrozd meg, és önts rá kevés tejfölt. A sütőben süsd 20 percig, és forrón tálald.

Ezt is szeretjük