Isteni csokis palacsintatorta
Tészta- és öntetrecept
Ünnepi vagy kevésbé ünnepi alkalmakra is az egyik legjobb desszert a palacsintatorta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A palacsinta önmagában is mindenki kedvenc desszertje, de rakott változatban egy kicsit más és talán még finomabb édesség.

Gyakorlatilag bármilyen édes töltelékkel ínycsiklandó lesz, variáld kedvedre, készítsd el gyümölcsös krémmel is, vagy akár vaníliasodóval!

Rakott palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 0,5 dl szénsavas ásványvíz
  • egy csipet só

A töltelékhez:

  • 35 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, lereszelve
  • 0,5 l tejszín

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Először készítsd el a csokikrémet, mert annak majd állnia is kell. A tejszínt mérd ki egy lábasba, a legjobb, ha az duplafalú, gyújts alá kis lánggal, és szórd bele a csokoládét. Lassú tűzön folyamatosan kevergesd, majd amikor már kezd összeállni, vedd nagyobbra alatta a lángot, és négy-öt perc forralás és kevergetés közben sűrítsd be. Ha már krémszerű, vedd le a tűzről, és tedd félre hűlni, időnként azért keverd át. 

A palacsinta nem egy bonyolult étel, dolgozd össze először a tojásokat a cukorral, majd ha simára keverted, szitáld hozzá a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tejet, a lényeg, hogy ne legyen csomós. Ezután mehet bele a só és a víz, ha túl sűrű lett, akkor pedig még egy kis tej, ha netán túl híg, akkor pedig még egy kis liszt.

Süsd ki a masszából a palacsintákat, majd válassz egy tálat, amin majd tárolhatod a rakott palacsintát, és rakj rá egyet, kend meg a krémmel, aztán rétegeld így, amíg el nem fogynak. Ha elfogytak, kész is vagy, ha maradt még krém, akkor kívülről is kend át az egészet, ha nem maradt, az sem olyan nagy baj.

Így lesz tökéletes a piskótatekercs

A másik édesség, amit gyakorlatilag mindenki ismer és szinte biztosan szeret is, az a piskótatekercs, most megtudhatod, hogyan lesz a tiéd is olyan, mintha a cukrászdából hoztad volna.

Ezt is szeretjük