3 mennyei rakottkrumpli-variáció

A kezdő háziasszonyok receptjei között az egyik első lehet a rakott krumpli, hisz könnyű összeállítani, és elrontani sem lehet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott krumpli az egyik legegyszerűbben elkészíthető fogás, így aztán a legtöbben még a kollégiumi évek alatt megtanulják, hogyan is kell összedobni.

Ha pedig szeretnéd különlegesebbé tenni valamivel, válaszd valamelyik extra változatot, melyben a paradicsom vagy éppen a szalonna a főszereplő. Ha pedig kimaradt az alaprecept, azzal is megismerkedhetsz.

Egyszerű rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 5 tojás
  • 10 dkg szeletelt kolbász
  • 2 pohár tejföl
  • 1 dl tej
  • vaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • reszelt sajt ízlés szerint

A krumplit főzd meg héjában, a tojást pedig keményre. Ha készen vannak, hámozd meg őket, és szeleteld körülbelül egyforma vastagságúra.

Egy jénai tálat vajazz ki, rétegezz az aljába krumplit, majd erre tedd a tojást, utána pedig a kolbászt. A tejjel, a paprikával és a sóval összekevert tejföllel locsold meg egy kicsit. Folytasd a rétegezést, a tetejére pedig szórj reszelt sajtot, ha szereted. Told forró, előmelegített sütőbe a tálat, és süsd legalább 30 percig.

Ha a kolbászt kihagyod, és a tejföl helyett tejszínes besamelmártást öntesz a rétegek közé, máris francia rakott krumplit kaptál.

Paradicsomos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 5 paradicsom
  • 3 nagy doboz sűrített paradicsom
  • 2 doboz tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • őrölt fehérbors
  • majoránna

A hagymát kockázd fel, a fokhagymát passzírozd át fokhagymanyomón. Olajon párold üvegesre a vöröshagymát, majd öntsd rá a sűrített paradicsomot, és tedd hozzá a fűszereket. A fokhagymát csak a végén add hozzá, nehogy megkeseredjen. A héjában főtt krumplit és a paradicsomokat vágd hasonló vastagságú szeletekre, majd rétegezd egy jénaiba úgy, hogy az egyik réteget a paradicsomos öntettel, a másikat tejföllel öntöd nyakon. A tetejére lehetőleg a paradicsomos öntet kerüljön. Tedd az egészet 30 percre közepesen meleg sütőbe.

Darált húsos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy hagyma
  • 2 doboz tejföl
  • 30 dkg sajt
  • kakukkfű, bazsalikom, rozmaring
  • kevés olaj

A krumplit héjában tedd fel főni. A felkockázott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a darált húst, sózd meg, add hozzá a fűszereket, és pirítsd fehéredésig. Fűszerezd, majd húzd félre, ha kicsit kihűlt, keverd hozzá a tejfölt is. Ha túl forró a hús, akkor a tejföl összecsomósodik. A krumplit hámozd meg, majd szeleteld fel. Egy jénai tálat olajozz ki, majd fektess két réteg krumplit az aljába, erre pedig tegyél a húsos keverékből. Folytasd a rétegezést, amit a darált hússal zárj. A tetejére szórj jó sok reszelt sajtot, majd told a tálat 30 percre előmelegített sütőbe.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Baconös rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • 4 dl tejszín
  • kevés só
  • 20 dkg sajt

A krumplit főzd meg héjában. A bacont vágd ujjnyi vastag csíkokra, majd pirítsd meg egy kicsit. A sajtot reszeld le, majd keverd össze a tejszínnel a háromnegyedét. A krumplit hámozd meg, majd karikázd fel. Egy kiolajozott jénai tál aljába tegyél egy réteget, szórj rá a szalonnából, majd önts a tejszínből. Folytasd így a rétegezést - a tejszín kerüljön a tetejére, erre pedig a maradék reszelt sajt. Told előmelegített sütőbe 30 percre.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük