Rakott krumpli marhahússal
Ha unod a hagyományosat
Ha nem vagy oda a kolbászért, és a francia húsmentes változatért sem, próbáld ki a rakott krumplit hússal.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott krumpli igazi klasszikus, könnyű elkészíteni, és, hacsak nem felejted a sütőben, nemigen lehet elrontani.

Íme, egy, a hagyományostól kicsit eltérő verzió, kolbász helyett hússal, és nem darabos krumplival. Mindegy, hogy milyen húsfélét használsz, mi a receptben marhahússal mutatjuk be az elkészítést.

Rakott krumpli hússal

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • fél kg marhahús
  • 20 dkg sajt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • olaj
  • fokhagyma
  • só, bors

A krumplit héjában főzd meg, majd hámozd meg, és a vajjal együtt törd össze. Ha kell, lazíts rajta egy kis tejjel.

A hagymát aprítsd fel, és a fokhagymával együtt pirítsd meg kevés olajon. A vékony csíkokra vágott marhahúst dobd rá, sózd és borsozd, majd pirítsd legalább tíz percig.

Egy jénai tálat vajazz ki, simítsd bele a püré egyik felét, erre tedd a marhahúsos ragut, majd terítsd rá a másik felét, szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd 40 percig.

Blog.hu ajánló