Rakott krumpli marhahússal
Ha nem vagy oda a kolbászért, és a francia húsmentes változatért sem, próbáld ki a rakott krumplit hússal.
A rakott krumpli igazi klasszikus, könnyű elkészíteni, és, hacsak nem felejted a sütőben, nemigen lehet elrontani.
Íme, egy, a hagyományostól kicsit eltérő verzió, kolbász helyett hússal, és nem darabos krumplival. Mindegy, hogy milyen húsfélét használsz, mi a receptben marhahússal mutatjuk be az elkészítést.
Rakott krumpli hússal
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- fél kg marhahús
- 20 dkg sajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- olaj
- fokhagyma
- só, bors
A krumplit héjában főzd meg, majd hámozd meg, és a vajjal együtt törd össze. Ha kell, lazíts rajta egy kis tejjel.
A hagymát aprítsd fel, és a fokhagymával együtt pirítsd meg kevés olajon. A vékony csíkokra vágott marhahúst dobd rá, sózd és borsozd, majd pirítsd legalább tíz percig.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Egy jénai tálat vajazz ki, simítsd bele a püré egyik felét, erre tedd a marhahúsos ragut, majd terítsd rá a másik felét, szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd 40 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- padlizsán
Tepsis rakott zöldség 400 kalória alatt
- krumpli
- egytálétel
Spenótos rakott krumpli
- krumpli
- cukkini