
Spenótos rakott krumpli
Ha a magyaros ízek helyett valami másra vágysz, cseréld le a rakott krumpliban a kolbászt spenótra. Könnyebb és egészségesebb fogás.

A spenótot nemcsak főzelékként fogyaszthatod, hanem tésztára is teheted, sőt, egy nagy klasszikust is feldobhatsz vele.
A rakott krumpli ízét tökéletesen kiegészíti egy kis zöld, arról nem is beszélve, hogy a spenót nagyon egészséges.
Spenótos rakott krumpli
Hozzávalók:
- 40 dkg spenótlevél
- 40 dkg krumpli
- 4 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 doboz tejföl
- reszelt sajt
- szerecsendió
- só
- bors
A hagymákat aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a megmosott, feldarabolt spenótot, a fűszereket, és párold meg. A tojásokat főzd keményre, a krumplit pedig héjában. Szeleteld fel mindkettőt. Vajazz ki egy tálat, fektess bele egy réteg krumplit, erre tegyél tojást, majd a spenótos keverékből a felét, végül pedig a kis tejjel elkevert tejföllel locsold meg. Ismételd meg a rétegezést, majd told előmelegített sütőbe, és süsd meg 30 perc alatt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- cukkini
Képeken a legfinomabb rakottasok receptekkel

- túró
- cukkini
Juhtúróval töltött cukkini

- joshi bharat
- mező misi