Duplasajtos, sonkával rakott csirkemell
Ha unod a rántott húst
Sonka, csirke és sok-sok sajt: fantasztikus hármas. Egyszerű és gyors főfogás, hétvégére is remek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik legfinomabb étel, amit csirkemellből készíthetsz. Ízlésed szerint változtathatsz rajta. Ha akarod, a tetejét is befedheted szalonnával. Ezzel a főétellel nem megy el az egész délelőttöd.

Rakott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg sonka
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 25 dkg trappista sajt
  • 15 dkg bacon
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 3 dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, klopfold ki, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. A sajtokat reszeld le, majd keverd őket össze. Egy tálba rakj lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, és mindkettőben forgasd meg jól a csirkét. A szalonnát fektesd egy tűzálló tál aljába, szórj rá egy adag reszelt sajtot, majd rakd rá a csirkemellet, utána a sonkaszeletek jönnek, és ismét a sajt.

A hozzávalókat addig rétegezd, amíg el nem fogynak. Öntsd a tetejére a tejfölt, egyengesd el, majd szórd meg sajttal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül egy óra alatt süsd készre. Akkor az igazi, ha a teteje szép piros.

Ezt is szeretjük