Ragadós, fűszeres csirkecombok: pont, mint az amerikai éttermekben

Viszonylag olcsó alapanyagokból, kevés munkával is készíthetsz igazán finomat! A ragadós, fűszeres csirkecomb pont ilyen.

amerikai-csirkecombok
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ragadós, fűszeres csirkecombok után mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Könnyen beszerezhető hozzávalókból készül, igazán ízletes, főleg, ha sokáig pácolod. Sütőben és grillen is elkészítheted. Ha tényleg úgy ennéd, mint az amerikaiak, káposztasalátával és héjában sült krumplival kínáld! 

Ragadós, fűszeres csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db csirkecomb
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál Worchester-szósz
  • 1 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz a paradicsompürét keverd össze a mézzel, a chilivel, a Worchester-szósszal, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával. Ha szükséges, a csirkecombokat tisztítsd meg, alaposan mosd meg, és itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd kend be a paradicsomos szósszal.

Rendezd a combokat egy tűzálló tálba, majd lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára, de hosszabb ideig is pácolhatod. Pihentetés után fóliázd le, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. Ha a combok puhák, vedd le a fóliát, és pirítsd meg öt-tíz perc alatt.

A fűszeres csirkecombokat akár meg is töltheted. Kuszkuszos salátával tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük