Narancsos csirkecombok ragacsos mázzal sütve: a bőre ropogós, belül puha
A ragacsos mázzal sült narancsos csirkecomb illatos és ellenállhatatlan: igazi vigasztaló fogás a hűvös napokon.
Már a telet idézi ez a ragacsos narancsos csirkecomb, amelyet édes, mézes mázzal kell bevonni. Igazán illatos lesz akkor, ha narancsgerezdek is sülnek mellette a tepsiben.
Ragacsos narancsos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 6 evőkanál szójaszósz
- 4 teáskanál méz
- 4 narancs
- 2 evőkanál szezámolaj
Elkészítés:
A szójaszószt keverd el a mézzel, a szezámolajjal és két narancs kifacsart levével. Kend meg a csirkecombokat ezzel a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. A pácolási idő leteltével helyezd el a combokat egymás mellett egy tepsiben. A két kimaradt narancsot alaposan mosd meg, cikkezd fel, és helyezd el őket a hús mellett. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a hús omlósra sül. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
Narancsból mennyei, sütés nélkül készülő tortát is összeállíthatsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept