Rácsos szilvás pite linzertésztából: szinte krémesre sül a gyümölcs
Kezdődik a szilvaszezon! Dobd fel a lédús, zamatos gyümölccsel a klasszikus, linzertésztából készülő pitét is!

- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Érdemes kihasználni azt a néhány hetet, amikor friss szilvát csempészhetsz a legkülönfélébb sütikbe, így a pitébe is. Ha biztosra akarsz menni, hideg vajjal dolgozz, és minél gyorsabban állítsd össze a tésztát, majd feltétlenül pihentesd a hűtőben. A gyümölcsöt érdemes fahéjjal is megbolondítani.
Rácsos szilvás pite
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál víz
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 80 dkg szilva
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
A tetejére
- 1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, a sütőport, majd a felkockázott, hideg vajat. Morzsold össze, majd amikor már elég morzsalékos, dolgozd hozzá a tojást. Amennyiben szükséges, tégy még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Gyúrd össze, jól nyújtható, rugalmas tésztát kell kapni. Oszd ketté kétharmad-egyharmad arányban, formázz belőlük gombócokat, csomagold fóliába, és tedd fél-egy órára a hűtőbe.
Közben a szilvát mosd meg, és magozd ki. Pihentetés után a nagyobb tésztagombócot nyújtsd ki, és béleld ki vele a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformát. Ügyelj, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Szurkáld meg villával több helyen, hintsd meg zsemlemorzsával. Rakd rá a szilvát, és hintsd meg fahéjas cukorral.
A tészta másik felét nyújtsd ki, és éles késsel vagy derelyevágóval vágj egyforma nagyságú csíkokat, majd fedd be vele a gyümölcsöt. Kend meg villával felvert tojással, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor szép aranybarna, vedd ki a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld.
A lédús szilva édes, ropogós morzsaréteg alatt is kitűnő.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept