Krumplival rakott rácos sertéstarja: paprika és paradicsom sül vele

A rácos sertéstarja szaftos és nagyon finom. Érdemes a húsra kérget pirítani, hogy az értékes nedvei sütés közben ne párologjanak el.

Rácos sertéstarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rácos sertéstarja lelke a jó szaftos hús és a rásimított paprikakrémes tejföl. Pakold meg elegendő paprikával és paradicsommal is. A tarjára először piríts kérget, és utána tedd a tepsibe, így őrzi meg legjobban az ízeit.

Rácos sertéstarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 4 szelet sertéstarja
  • 2 hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál piros arany
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd elő negyedóra alatt. Ha kész, hűtsd ki.

A tarjaszeleteket klopfold ki, szórd meg minden oldalukat sóval és borssal, és tedd félre. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a kihűlt krumplit hámozd meg és kockázd fel, a hagymát vágd cikkekre, a paprikát és a paradicsomot szeletekre.

A tarjaszeletekre kevés olajon, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget. Szedd őket ki egy tálra.

A krumpli felét oszd el egy vékonyan kiolajozott tepsiben. Szórd meg sóval és borssal. Pakold rá először a hagymát, utána az elősütött húst, arra a paprikát és a paradicsomot, majd fedd be a krumpli másik felével. Ezt az adagot is sózd, borsozd, locsold meg kevés olajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe.

A tejfölt keverd el a Piros Arannyal. Amikor a hús és a krumpli már egy órája sül, vedd ki a sütőből, kend meg a tetejét a paprikás tejföllel, és immár fólia nélkül told vissza a sütőbe további 15-20 percre.

A sertéstarja rendkívül változatosan készíthető el: zöldségekkel együtt pirítva is fenséges.

Omlós, mustáros sült tarja vele pirult zöldségekkel: egyszerűen készül a tepsis lakoma

A szaftos tarja a körettel együtt készül, igazi tartalmas fogás, melyből jólesik minden falat.

Elolvasom

Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük